(video) Festival online în pandemie!

Pandemia a închis în România săli de spectacole, cinematografe, teatre, filarmonici. Actori, soliști, regizori și personal tehnic, toți au fost trimiși acasă fără drept de apel. Una dintre excepțiile de la această regulă impusă de virus este teatrul din Pitești, acolo unde se organizează în aceste zile Festivalul Internațional al Teatrului de Studio. Totul este însă online, unii lucrează de-acasa, alții de la birou.

Să nu vă gândiți că acest spectacol se derulează acum, într-o sală cu public. Este o înregistrare care se difuzează la un festival de teatru. Aceasta este comanda de început a fiecărei piese care se difuzează online in cadrul Festivalului de teatru de la Pitesti, aflat la a XXIV-a ediție. O mâna de oameni nu au acceptat ca virusul să îngroape dragostea pentru teatru.


Cei pe care îi vedeți lucrează fie de acasă, fie din biroul de la teatru, fie din alte locuri, respectând întocmai regulile pandemiei. Sunt peste 40 de spectacole din 6 țări care sunt prezentate timp de o săptămâna. DaFeSt.ro este unul dintre singurele care a fost adaptat și care se mai organizează.