(video) Familie salvată de jandarmi și salvamontiști! După un traseu montan ...

Luni seara, în jurul orei 20:00, trei turiști printre care și un minor de 13 ani, au cerut ajutorul salvamontiștilor, în timp ce se aflau pe un traseu montan pe creasta sudică din Piatra Craiului. Cei trei, mamă, tată și fiu, din Timișoara, au anunțat că nu mai pot continua deplasarea, fiind epuizați fizic.

În zonă s-au deplasat jandarmi și salvamonști, care după puțin timp au găsit turiștii și au început coborârea spre localitatea Dâmbovicioara, misiunea încheindu-se cu succes în jurul orei 00.30.

Familia era cazată în stațiunea Peștera, iar ieri dimineață, cei trei, au plecat la drum. După 13 ore nu au mai putut continua, și văzând că se apropie noaptea și de teama animalelor sălbatice au apelat numărul de urgență 112.

 

 

Jandarmeria Argeș recomandă tuturor turiștilor, amatori de plimbări pe trasee montane următoarele:


- să se informeze asupra itinerariului propus, gradului de dificultate, condiţiile climaterice locale;
- să consulte prognoza meteorologică înainte de a pleca în drumeţii;
- să aibă echipament adecvat zonei de munte, lanternă, rucsac şi trusă de prim ajutor, sac de dormit;
- să folosească numai traseele marcate şi să urmărească marcajele de pe traseu;
- să nu pornească pe un traseu după consumarea băuturilor alcoolice;
- să solicite sprijinul Jandarmeriei sau Salvamontului(apelând numărul unic de urgenţă 112, sau sms la numărul 113 pentru persoanele cu dizabilități), specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate.