(video) Argeș - Reacția învățătoarei în scandalul mărțișorului

Update, 5 martie 2021:

Gheorghița Amzărescu, învățătoarea din Argeș acuzată că ar fi fost nemulțumită de mărțișorul primit de la un elev, a reacționat într-o declarație pentru Digi24. 

Învățătoarea spune că nu a folosit cuvântul „urât” și că este vorba doar de o interpretare a vorbelor sale.

„Pe 1 martie, am intrat în clasă, am salutat copiii în mod cuviincios, ca de fiecare dată, și elevul acesta despre care s-a făcut un subiect de discuție a venit la mine când am ajuns la catedră. Într-o mână avea un mărțișor confecționat de mărime mai mare, eu am crezut că e cumpărat – și am și spus: de ce ai cumpărat? - și într-o mână cu o ciocolată. Am spus: de ce ai dat atâția bani, pentru că știu că sunt scumpe. Era de ajuns celălalt obiect. Zic: mulțumesc, pune-l pe catedră, pentru că acum nu vă mai pot îmbrățișa.

Le-a lăsat pe catedră, a mers în bancă. Când a ajuns în bancă, a spus: e făcut de tatăl meu. Foarte bine, o să-l pun în vitrină. Și este în vitrina clasei, în dulap, cu atât mai mult cu cât e confecționat și îl avem aici ca model și, fiind în prima bancă, îl poți observa mereu.

În clasă totul a decurs normal, ca într-o zi normală, cu veselia lor de copii, cu mersul în pauză. Absolut nicio rază de tristețe.

Probabil e o interpretare. Atâta timp cât spune... prima reacție cu cuvântul „urât”, nici n-a existat în exprimarea mea, nu a existat acel cuvânt nici toată ziua. Eu nu folosesc acest cuvânt. În special în clasă nu folosesc așa ceva.”

 


CITEȘTE ȘI... Tulpina sud-africană a fost identificată în România - O persoană este din Pitești!

 

Elena Liliana Murguleț, inspectorul general al ISJ Argeș, a susținut, astăzi, o conferință de presă pe subiectul scadalului de mărțișor de la școala din Popești. La o zi după ce subiectul a pus Internetul pe jar, inspectorul școlar a explicat modul în care s-au derulat faptele și unde s-a greșit. Liliana Murguleț consideră că nu a existat o comunicare între învățătoare și părinți.

CITEȘTE ȘI ... Mărțișorul lui Nicolae - simbol de bunătate și empatie. Zeci de oameni au donat bani


Conform ISJ Argeș, copilul a oferit, împreună cu colegii săi, mărțișoare de 1 martie învățătoarei. Când i-a venit rândul, cadrul didactic i-a spus că nu trebuia un mărțișor așa mare, neștiind că este confecționat acasă. Ba din contră, susține inspectorul școlar, învățătoarea l-a valorificat, expunându-l într-un dulap. După acest dialog, copilul nu s-a arătat suparat sau deranjat.

”Nu s-a realizat comunicarea dintre învățătoare și familie, a lipsit. (…) Doamna învățătoare după ce a primit luni un mesaj de la părinte a încercat să discute cu părintele și acesta nu i-a răspuns la telefon. Ea mi-a spus că de 1 martie au venit elevii să-i aducă un mărțișor, printre care și copilul respectiv, el avea în mână o ciocolată și un mărțișor destul de măricel. Doamna învățătoare a avut exprimarea că nu trebuia să-mi cumperi mie un mărțișor atât de mare, în sensul în care era de vorba de un efort financiar, asta a fost gândirea doamnei, nu a fost un lucru pe care l-a verbalizat.

A acceptat fără niciun fel de rezervă mărțișorul, mai mult decât atât, acest mărțișor a fost valorificat pentru că doamna la așezat în vitrină, la vedere. Copilul a mers în bancă nu a fost nicio reacție din partea copilului de supărare. S-au sfârșit orele, toți elevii au mers acasă, nu a fost niciun fel de problemă. Ulterior doamna a primit un mesaj de la părinte că elevul s-a dus acasă plângând.”

 

După ore, cadrul didactic a primit un mesaj de la tatăl elevului, reclamând că cel mic a fost umilit de gestul acesteia. Ulterior, părintele a sunat la ISJ Argeș și a povestit prin ce trecuse copilul său.

CITEȘTE ȘI  .... Argeșean ucis în Anglia. În urma sa a rămas o fetiță de 3 luni. Comunitatea cere ajutor


Elevul nu a fost prezent în ultimele două zile la școală, astăzi fiind consiliat psihologic.

„Am solicitat directorului școlii să-mi înlesnească această întâlnire cu părinții elevului, nu a fost posibil lucru acesta. Copilul nu se găsea în sala de clasă, părintele a precizat telefonic domnului director că este la psiholog cu copilul.”, a explicat Liliana Murguleț.

 

Conducerea școlii susține că  nu dascălul, ci colegii elevului au avut comentarii răutăcioase asupra mărțișorului oferit. De cealaltă parte, părinții au un alt punct de vedere.

„Doamna învăţătoare este pretenţioasă la cadouri. Doamna învăţătoare spune că băiatul meu ar fi interpretat greşit ce i-a spus. Însă sunt colegi de clasă ai copilului meu care au confirmat că s-a întâmplat cum a spus copilul meu şi că doamna l-a umilit verbal, am luat legătura cu ei. La fiecare oră, doamna învăţătoare i-a spus că îi dă cadoul înapoi”,a declarat, ieri, tatăl copilului.


Conducerea ISJ Argeș a luat legătura și cu 23 de elevi și 12 părinți pentru a verifica comportamentul dascălului, neexistând plângeri la adresa învățătoarei.