(video) EXCLUSIV! Poluare cu țiței și apă sărată! OMV Petrom, obligată să aducă solul la starea inițială!

La finalul săptămânii trecute o conductă a OMV Petrom s-a spart, lăsând să se scurgă țiței și apă sărată pe 300-400 de metri liniari. Firma poluatoare a anunțat imediat Garda de Mediu despre incidentul produs în noaptea de joi spre vineri. Aceasta are obligația să ecologizeze zona în cel mai scurt timp. 

"A fost înregistrată o spărtură a conductei de țiței și apă sărată, în localitatea Moșoaia. La Garda de Mediu a fost anunțat imediat incidentul de către cei de la OMV Petrom. S-a deplasat la fața locului o echipă a comisariatului nostru. A fost făcută o notă de constatare prin care s-au stabilit niște măsuri, urmând a se face ecologizarea solului de către firma poluatoare, respectiv cei de la Petrom. Nu s-a scurs o cantitate foarte mare deoarece poluatorul s-a mobilizat foarte repede și a intervenit oprind circulația țițeiului pe conductă. A doua zi au început deja să ecologizeze zona. Fiind în pantă, suprafața poluată este de aproximativ 300- 400 de metri liniari", a declarat, pentru Sursa ta, Alexandru Vîjan, comisar șef Garda de Mediu Argeș.

Potrivit aceleiași surse, poluatorului îi revine obligația să aducă solul la starea inițială la care a fost, în cel mai scurt timp. Sancțiunile vor fi aplicate abia la finalul acțiunii de ecologizare.