(video) Minorele care au agresat-o pe fata de 14 ani puse sub control judiciar!

Update:

Două minore de 14 ani, respectiv 16 ani, ambele din Pitești, sunt cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe.

Polițiștii din cadrul Secției 3 de Poliție Pitești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe, faptă prevăzută și pedepsită de art. 193 din Codul penal.

Cercetările au fost demarate din oficiu la data de 03 august, ca urmare a apariției în spatiul public a unor imagini privind două ipostaze în care o minoră a fost agresată.

În urma activităților desfășurate, au fost identificate și audiate persoanele implicate.

Din cercetări s-a stabilit că, la sfârșitul lunii iulie, o fată de 14 ani, ar fi fost agresată, în aceeași zi de două minore, de 14 ani, respectiv 16 ani, în timp ce se afla în locații diferite de pe raza municipiului Pitești.

În urma administrării probatoriului, față de cele două minore care au săvârșit faptele, a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

 

 

Imagini revoltătoare!!! Scuipată, trasă de păr și lovită. De un astfel de tratament a avut parte o fată din Pitești, care a fost agresată fără milă de două fete, fără ca cineva să intervină.

Incidentul revoltător s-a petrecut în luna iulie, dar filmulețul cu bătaia a intrat în posesia noastră abia zilele acestea.

În imagini apar două fete care o agresează pe adolescenta în vârstă de 14 ani. Minora este pusă la pământ, lovită cu brutalitate și trasă de păr. Cum nu ar fi deajuns chinurile, copila este supusă la un tratament batjocoritor, pusă să îngenunghieze și să promită: ”Îmi promiți că nu mai faci?”

 

Agresoare - Zi frate, îmi mai înjuri tovarășii pe la spate?
Victimă - Nu, Nu
Agresoare - Ia ridică-te, tu, frumos!
Spectator - Mai, gata! 
Agresoare - Nu, în genunchi!
Spectator - Las-o, mă!
Agresoare - În genunchi! Ai trei secunde! Îți ceri scuze?
Victimă - Da!
Agresoare - Îți ceri scuze și nu mai faci?
Victimă - Da
Agresoare - Îmi promiți că nu mai faci?
Victimă - Da

 

Scandalul a fost surprins în centrul Piteștiului, în spatele Primăriei. Deși în zonă se aflau și alte persoane, multe dintre ele adulte, nimeni nu a intervenit.

 

 

Acest dialog este transcris dintr-un video realizat în cartierul Craiovei, la câțiva metri de scara blocului în care fata locuiește. Adolescenta este lovită peste față, scuipată și înjurată. De asemenea, este pusă să stea în genunchi.

Agresoare 1 - Proasta, dr..ului! Băga-mi-aș...Băăă, Futu-ți morții mă-tii, tu ai tupeu!
Agresoare 2 - Nu-i mai băga, fă, mâna în par că are păduchi, nu ai auzit?
Victimă - Nu ți-am zis nimic
Agresoare 1 - Zi, fă, tu ai tupeu, Băga-mi-aș...
Victimă - Nu mai venim în Trivale, vă promit!
Agresoare 1 - Tu ai tupeu să calci în Trivale?

 

În timp ce minora este fără ajutor și batjocorită, pe o bancă alăturată se află un adult, spectator la cele întâmplate, dar fără nicio dorință de a aplana conflictul.

 

 

 

 

Polițiștii s-au autosesizat în urma apariției imaginilor și astfel a fost întocmit dosar penal pentru infracțiuni de loviri și alte violențe și amenințări.

”În urma apariţiei, în cursul serii de 03 august a.c., în spatiul public, a unor imagini privind două ipostaze în care o minoră a fost agresată, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pitești s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de loviri sau alte violențe și amenințare.
În cauză se desfășoară cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate, în vederea stabilirii împrejurărilor în care evenimentele s-au petrecut și luarea măsurilor legale care se impun, la acest moment verificările fiind încă în desfășurare.”

 

Recomandăm minorilor și adulților deopotrivă, ca, în situația în care asistă la un astfel de comportament din partea minorilor, să sesizeze faptele organelor de poliție și să nu contribuie, prin atitudinea pasivă, la escaladarea comportamentului agresiv.
Faptele mai pot îmbrăca și forma unor contravenții, săvârșite de către minorii care se implică în astfel de fapte sau de către părinții sau tutorii legali ai minorilor care nu îi supraveghează.
Dincolo de răspunderea juridică a agresorilor minori, un factor important îl constituie atitudinea celor care asistă sau iau la cunoştinţă despre astfel de fapte.
Dobândirea calității în procesul penal de complice, instigator sau coautor, şi astfel răspunderea penală, este o limită pe care tinerii în special, o pot depăşi cu destulă uşurinţă atunci când asistă cu pasivitate la faptele săvârşire cu violenţă.