(Video) Cazul:

UPDATE 9 AUGUST:

În urma articolului publicat de site-ul Sursa ta cu privire la o neregula filmata de un argesean in hipermarketul Carrefour, reprezentantii centrului au trimis un e-mail prin care isi cer scuze si motiveaza "regretabila eroare".  Nu a fost vorba, spun acestia, de furt la cantar, ci despre omisiunea inlocuirii unui  afiș mai vechi:

"Ne cerem scuze pentru incident și vă asigurăm că s-au luat măsurile necesare pentru remedierea situației, importanța pe care o acordăm afișării corecte a etichetelor aplicate pe produse fiind foarte mare. În mod constant, verificăm prețurile afișate la raft pentru fiecare produs în parte, precum și procesul de scanare.
În situația de față, este vorba de o regretabilă eroare. În urmă cu câteva zile, magazinul nostru a avut la vânzare același tip de produs, cartofi dulci bio, 900 de grame, la prețul de 17.49 de lei. Pe cartonul de prezentare de la raft, care face și obiectul sesizării dumneavoastră, era afișat gramajul produsului anterior și nu al celui pe care îl avem acum la vânzare. În ambele cazuri, vorbim de același produs, cu același preț pe kilogram (la raft și la cântar), dar cu gramaje diferite. 
Regretăm situația creată și vă asigurăm că opinia dumneavoastră, a tuturor clienților noștri, este foarte importantă pentru noi, întrucât ne ajută să oferim constant servicii de calitate clienților noștri".

Ocaua mică rămâne sportul preferat al românilor! Argeșul nu se dezice de la această practică. Avem dovada că cei care se încred în cantitatea indicată pe eticheta produselor deja ambalate din unele magazine nu au decât de pierdut.

Și nu vorbim despre diferențe mici de preț. Un client revoltat a filmat cum își iau țeapă cei care aleg, spre exemplu, să cumpere cartofi dulci bio de la Carrefour. Legumele sunt deja ambalate in pungi pe a căror etichetă scrie clar 900 de grame. Mai mult, există și o pancarta așezată în zona in care sunt expuse legumele deja cântărite și ambalate pe care scrie mare: "cartofi dulci bio/ 900 de grame/ 17,49 lei". Cei care cred că fiecare pungă cu cartofi cântărește 900 de grame trebuie să știe că nu este deloc așa. Gramajul acesta se regăsește doar pe etichete. Cat cântărește de fapt o astfel de pungă cu cartofi dulci bio deja ambalați?! 584 de grame!!! Materialul video filmat de argeșeanul care nu s-a lăsat pacalit vorbește de la sine.

Ce spun reprezentanții centrului comercial despre acest lucru? Contactați în mai multe rânduri, aceștia au promis că vor analiza filmulețul pe care l-au primit de la reporterii noștri pe o adresă de mail indicată în urma unei discuții telefonice. Nu s-a întâmplat acest lucru. Am revenit cu un apel telefonic, dar am primit același răspuns: "veți primi un răspuns în cursul zilei de azi". Acel "azi" a fost ieri. Și lipsa de reacție e un răspuns. Vom urmări dacă autoritățile competente se vor autosesiza. Până atunci, argeșeni, mare grijă la ce și de unde cumpărați!


#Materialul video a fost realizat săptămână trecută, în himermarketul Carrefour Pitești( intersecția DN65B- A1).