VIDEO EXCLUSIV! Argeșeancă martoră la măcelul din Barcelona - imagini infiorătoare!

Cu puțin timp in urmă, o argeșeancă, martoră la tragicul atac terorist de pe Rambla, din Barcelona, ne-a trimis video de la fața locului, in exclusivitate pentru SursaTa.ro.

Vă atenționăm ca imaginile din video sunt necenzurate și vă pot afecta emoțional, avănd in vedere conținutul infiorător. Oameni raniți, plini de sânge, cazuți pe trotoare…o tragedie cruntă.

VEZI AICI!!!!....(video)ATAC TERORIST BARCELONA! Video exclusiv! Imagini infiorătoare!

Martora povestește că este ingrozitoare atmosfera acolo, in aceste momente, poliția inarmată a impânzit toată zona, metrourile nu mai opresc in stații, oamenii sunt ingroziți, inspăimântați și traumatizați.

UPDATE 18 AUGUST: Potrivit ultimelor informaţii obţinute de către Ambasada României la Madrid şi Consulatul General al României la Barcelona, printre persoanele rănite în urma atentatului terorist din Barcelona se numără și doi români. Potrivit Digi 24, unul dintre răniți are 42 de ani și este în stare destul de gravă. Cel de-al doilea este un bărbat de 37 de ani, care se afla în Spania ca turist.

UPDATE - 21.30: Bilanț actualizat: 13 morți și 50 de răniți. Anunțul a fost făcut de Ministerul de Interne.

UPDATE - 21.15. Un al doilea atac a avut loc la Barcelona. O mașină a intrat într-un grup de polițiști, conform DIGI24

In această dupăamiază, in Bacelona a avut loc un teribil atac terrorist, după ce o dubă a intrat pe trotuar, izbind in plin mulțimea de trecători.

Cel puțin 10 ambulanțe au fost văzute la fața locului. Televiziunea catalană TV 3 anunța inițial 6 morți și zeci de răniți, fără să precizeze sursele informației.

Purtătorul de cuvânt al unui lanț de restaurante din zonă spune că, aproximativ 600 de persoane s-au refugiat în restaurantele lor, așteptând permisiunea poliției pentru a pleca, relatează The Guardian.

Presa anunță că unul sau doi bărbați înarmați ar fi coborat din furgonetă și ar fi intrat într-un restaurant turcesc, de unde au luat ostatici. Poliția le-a cerut localnicilor si turiștilor să evite Rambla și Piața Catalunia, situată în apropiere. Și transportul public în zonă a fost suspendat.

Ministerul Afacerilor Externe transmite că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535; +34 934 344 223, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al oficiului consular din Barcelona +34 661 547 853, respectiv al misiunii diplomatice din Madrid +34 649 656 032.

Consulatul General al României la Barcelona monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, în funcţie de evoluţia evenimentelor.