(video) Elevi din Argeş, transportaţi grămadă. Patronul: „Trebuie să mai şi câştigi“

Imagini revoltătoare au fost surprinse, săptămâna aceasta, într-un microbuz al unui transportator de călători care operează în Argeş. Regulile impuse de pandemie sunt ignorate total, iar călătorii - mult peste numărul de locuri al maşinii - circulă îngrămădiţi.

Situaţia a fost semnalată pe ruta Vedea - Topana (satul Făgeţel), deservită de Nykolo Perfect SRL. În imaginile surprinse săptămâna aceasta, luni şi marţi, de către unul dintre copii, se vede cum călătorii sunt nevoiţi să circule în picioare, iar microbuzul e supraaglomerat. 

"Aşa se întâmplă zilnic. Copiii (şi nu doar ei) sunt înghesuiţi în maşini pentru că e mai ieftin să-i transporţi pe toţi odată, decât pe rând. E pandemie, dar nu le pasă că riscă să-i îmbolnăvească pe călători. Şi nu se întâmplă doar pe acest traseu", precizează, pentru "Adevărul", Ionuţ Terchi (42 de ani), care a primit imaginile de la un elev. 

Argeşeanul mărturiseşte că el însuşi e client al aceluiaşi operator, dar pe alt traseu.

"M-am lovit de nenumărate ori de această situaţie pe traseul Vedea-Piteşti, unde operează aceeaşi firmă. Oamenii acceptă situaţia, că n-au încotro, trebuie să ajungă la şcoală, la muncă...  Sunt multe nereguli cu acest transportator. Deşi am făcut o serie de reclamaţii la instituţiile abilitate, legea tot nu se aplică", mai spune bărbatul.

 

 

Patronul SC Nykolo Perfect SRL: "Trebuie să mai şi câştigi"

 

Contactat de "Adevărul", patronul firmei de transport dă vina pe copii, despre care spune că pleacă la şcoală cu ce nimeresc, dar se întorc cu microbuzul firmei sale, astfel încât pe traseul de ducere, firma circulă cu două maşini aproape goale, dar la întoarcere e îmbulzeală.

"Săptămâna viitoare mă duc şi vorbesc cu ei (...). Aţi văzut, n-ai voie să iei oameni în picioare, este şi distanţarea socială, dar tu trebuie să ai o acoperire de cheltuieli, trebuie să mai şi câştigi. Noi facem nişte eforturi să facem ceva civilizat, dar colaborarea cu călătorii nu e corectă. Oamenii sunt oportunişti. Dimineaţa eu vin cu două maşini. Una plecă din Dogari, una pleacă din Făgeţel, zi de zi, dimineaţă de dimineaţă. Dacă eu, dimineaţa, vin într-una cu şapte călători şi într-una cu şase, adică, în total, 13, logic că la prânz bag o singură maşină", spune, pentru "Adevărul", Gabriel Niţu, patronul SC Nykolo Perfect SRL.

 

 

"Au reclamat - şi nu e cinstit pentru trei-patru kilometri pe care-i merg în picioare"

 

Transportatorul nu-şi face griji nici c-ar putea suporta sancţiuni pentru că a transportat mai multe persoane decât e legal, nici că i-a supus pe călători unor riscuri.

"Dacă ei au reclamat - şi nu e cistit pentru trei-patru kilometri pe care-i merg în picioare - le fac abonamente, iar pe ceilalţi care nu au abonamente nu-i mai iau. Nu este răzbunare, eu fac cât pot", mai spune patronul. 

Sursa: Adevărul.ro