( Video) Echipa PSD Argeş - în dialog cu reprezentanţii coaliţiei guvernamentale

Pentru prima dată după foarte mult timp, independent de poziţionarea politică, interesele mari ale Argeşului şi interesul comunităţii au primat în discuţia cu un reprezentant al guvernului, în speţă ministrul Dezvoltării, Czeke Attila. Echipa formată din deputatul Simona Bucura-Oprescu, ca reprezentant al parlamentarilor argeşeni, Cristian Gentea, în calitate de primar al municipiului Piteşti, şi preşedintele CJ, Ion Mînzînă, s-a dovedit extrem de eficientă şi a valorizat vizita ministrului în scopul realizării celor mai importante proiecte ale judeţului, unele aflate în desfăşurare, altele vizate şi care necesită sprijinul Ministerului Dezvoltării.

Ministrul Attila: „Vizita mea în Argeş se datorează doamnei deputat Simona Bucura-Oprescu”

Cseke Attila a recunoscut faptul că a venit în Argeş la insistenţele deputatului PSD de Argeş, Simona Bucura-Oprescu, care este şi preşedintele Comisiei de Administraţie din Parlamentul României: „Voi fi destul de direct şi voi spune că vizita mea în Argeş se datorează  doamnei deputat Simona Bucura-Oprescu, cea care este preşedintele Comisiei de Administraţie şi evident că avem o relaţie instituţională, dar am lucrat şi împreună în această comisie şi colaborăm foarte bine”, a punctat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

„Visul meu este ca fiecare dintre noi să poată într-o zi avea o altă viață în #comunitate. O viață mai bună în care autoritățile publice din #România să ofere servicii publice de calitate. Toți spunem că vrem o țară ca afară. Eu îmi doresc ca fiecare dintre noi să poată da copiilor noștri rădăcini și aripi. Și copiii noștri să rămână aici, pentru că au o țară ca afară. Lucrurile acestea nu pot fi făcute decât printr-o colaborare loială între instituțiile statului, autoritățile publice locale, autoritățile județene, parlamentari și miniștri, lăsând la o parte ambițiile și orgoliile politice și înțelegând că fiecare dintre noi este în slujba celor care ne-au ales. Astăzi, pentru județul Argeș este un moment important. Domnul ministru Cseke Attila are posibilitatea să cunoască nemijlocit județul și mai ales dorințele noastre de #dezvoltare. Cuvântul și deciziile dânsului reprezintă soluții la nevoile pe care Argeșul și argeșenii le au. Fiecare dintre noi, astăzi, indiferent de partidul politic pe care îl reprezentăm, la întâlnirea cu domnul ministru - fiindcă am încercat să fie aleși locali decidenți - a încercat să dea un singur mesaj: că suntem luptători pentru Argeș și că împreună ne dorim să ducem Argeșul pe primul loc!” - a precizat deputatul PSD, Simona Bucura-Oprescu. 

 

 

Sprijin pentru investițiile propuse de administrația locală şi judeţeană

În cadrul întâlnirii cu înaltul oaspete, preşedintele Ion Mînzînă a ridicat problema cofinanțărilor pentru proiectele pe care Consiliul Județean le are în implementare, atât pe fonduri europene, cât și prin PNDL II, arătând că, în ultimii patru ani, CJ Argeș a accesat cele mai multe proiecte cu fonduri europene și prin programele guvernamentale din istoria județului. În prezent, Consiliul Judeţean Argeş are în execuție: 12 contracte cu finanțare europeană; 8 contracte cu finanțare prin PNDL II; 7 proiecte cu finanțare europeană având ca beneficiar DGASPC Argeş. De asemenea, Ion Mînzînă a adus în discuţie şi procedura greoaie a achizițiilor publice, dar și prezența firmelor-fantomă la aceste achiziții. 

„Împreună cu domnul ministru am încercat să identificăm soluţiile pentru a trece peste această perioadă grea. De acum încolo o să ne găsească pe la uşa dânsului, în audienţe, pentru a duce la bun sfârşit toate proiectele pe care le avem în judeţ şi care nu sunt puţine. Acest lucru a fost spus de toţi factorii politici care au ridicat probleme strict pentru judeţul Argeş” - Ion Mînzînă, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, reiterând, la rândul său, ideea concentrării eforturilor tuturor actorilor politici pentru interesul judeţului.

A urmat întâlnirea cu parlamentarii județului Argeș, cu primarul municipiului Pitești, domnul Cristian Gentea, și vizita pe șantierul Sălii Polivalente din Pitești. Aici, lucrările sunt într-un stadiu de execuție de 58%, investiția fiind de 94 milioane de lei, fonduri din bugetul Ministerului Dezvoltării. Ministrul Cseke Attila a considerat utile și absolut necesare propunerile făcute de administrația piteșteană, referitoare la principalele obiective de investiții, și a promis sprijin pentru acestea: proiecte care vizează fluidizarea și echilibrarea traficului în oraș, parcări subterane acoperite cu spații verzi, conform normelor europene în vigoare, stadionul nou „Nicolae Dobrin”, dar și creșe proiecte tip sau proiecte de anvelopare a clădirilor rezidențiale.

 

 Sursa: Săptămânal Ancheta