(video) După o ceartă cu iubita s-a îmbătat. A plecat cu mașina și a făcut accident

Un tânăr de 21 de ani din Mioveni a avut cea mai nefastă zi a lui de până acum. A început-o printr-o ceartă cu iubita, de supărare a băut, iar apoi a plecat cu mașina. A mers cu viteză pe DN 73, drumul dintre Brașov și Pitești, iar în localitatea Piscani nu a mai putut stăpâni volanul, a intrat într-un cap de pod și s-a răsturnat.

A fost rănit, dar a refuzat să fie dus la spital. Din cauza accidentului traficul a fost blocat.

Polițiștii l-au testat și așa au aflat ca avea 0,61 la mie alcool pur in aerul respirat, motiv pentru care i-au și reținut permisul de conducere și au întocmit dosar penal.

 

”În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar permisul de conducere al celui în cauză a fost reţinut pentru cercetări, fiind eliberată dovadă fără drept de circulaţie.”, susțin polițiștii.

 

Recomandări pentru evitarea evenimentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool:

-    Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!
-    Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetărilor, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.
-    Consumul de alcool nu este compatibil cu conducerea autovehiculelor, deoarece pe lângă faptul că este interzis de lege, constituie un important factor de risc pentru şofer, pasageri şi ceilalţi participanţi la trafic crescând şansele de implicare într-un accident rutier.
-    De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.
-    Pentru a conduce în siguranţă, şoferul trebuie să îşi păstreze starea de atenţie, să reacţioneze rapid, să vadă clar şi să aprecieze corect distanţa şi viteza. Alcoolul afectează claritatea vederii, judecata, timpul de reacţie, echilibrul şi capacitatea de a vorbi. Când aceste funcţii sunt afectate, probabilitatea unui accident creşte.
-    Conduceţi cu multă atenţie şi răbdare!
-    Respectaţi-i pe ceilalţi participanţi la trafic, indiferent dacă sunt pietoni sau conduc biciclete, mopede, ori motociclete!