Cercetări finalizate într-un dosar penal pentru evaziune fiscală

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş au finalizat aseară cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

În urma cercetărilor s-a stabilit că 32 de persoane, reprezentanţi ai unor societăţi comerciale, au declarat către organele fiscale şi au înregistrat în evidenţele contabile ale societăţilor administrate achiziţii de bunuri (materiale de construcţii, bitum rutier, produse textile, piese auto, etc.) de la două societăţi cu comportament de tip fantomă. 

S-a demonstrat că în realitate mărfurile facturate fie nu au existat, fie nu proveneau de la furnizorul declarat, în acest fel aducându-se un prejudiciu bugetului de stat în cuantum de 1.378.145 lei, reprezentând TVA dedus în mod fraudulos şi impozit pe profit neachitat la bugetul de stat ca urmare a micşorării artificiale a bazei impozabile.

Oamenii legii au putut recupera suma de peste 1.000.000 de lei, iar pentru diferenţă s-a instituit sechestru asigurator până la concurenţa prejudiciului rămas de recuperat.

De asemenea dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, cu propunere de trimitere în judecată.