(video) Dialog savuros la Biblioteca Județeană! Dragoș Pătraru: „Rămân la sancționarea derapajelor”

Îndrăgitul realizator TV Dragoș Pătraru a fost prezent, vineri, la Biblioteca Județeană Dinicu Golescu în cadrul unui eveniment în care s-a discutat liber despre nație și starea ei.

Realizatorul emisiunii Starea Nației a vorbit despre societatea românească și problemele ei, despre politică, învățământ și jurnalism. Discuția s-a desfășurat în stilul specific moderatorului, cu aceeași notă personală.

Întrebat de jurnaliști dacă ar putea face parte din viața politică, Dragoș Pătraru a spus că nu acesta este rolul lui în societate: „Nu mă atrage treaba asta. Cred că rolul meu și rolul jurnaliștilor în societate este extraordinar de important! Rămân la sancționarea derapajelor, indiferent de zona din care provin ele, chiar dacă asta înseamnă probabil să ni se închidă toate ușile televiziunilor și să ne dezoltăm, în continuare, pe net”, a declarat realizatorul TV.

„Făcând treaba asta în interesul oamenilor, societatea are de câștigat. Curtea Americana de Justiție avertiza Guvernul și pe toți cei din America că o democrație precum cea construită acolo nu poate supraviețui fără un sistem de presă foarte, foarte puternic și independent”, a adăugat acesta, făcând legătură cu problemele justiției din România, de la ora actuală.