(VIDEO) Descinderi în magazinele de bijuterii și case de amanet din Argeș!

Miercuri și joi, polițiștii din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Argeș, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciului de Ordine Publică și Serviciului de Investigații Criminale, au efectuat verificări în mai multe magazine de bijuterii și case de amanet din Argeș.
Acțiunea are ca scop prevenirea și combaterea fraudelor în domeniul comerțului cu metale prețioanse și alte bunuri, prin intermediul magazinelor specializate sau a caselor de amanet.


Astfel, în urma descinderilor s-au aplicat amenzi în valoare de peste 150.000 lei, s-au confiscat aproape 500 g aur, sub formă de bijuterii și s-a deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de delapidare.

”Au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 70.000 de lei, precum și măsura complementară a confiscării cantității de aproape 500 de grame aur de 14 K, 18 K și 22 K, constând în bijuterii intrate în gestiunea agenților comerciali ca urmare a expirării perioadei de valabilitate a unor contracte de amanet încheiate la două dintre societățile comerciale verificate, cu persoane fizice.
Măsura confiscării a fost luată ca urmare a faptului că bunurile respective nu aveau aplicată marcă oficială de stat emisă de către A.N.P.C. 
De asemenea, la o societate comercială verificată s-a constatat o diferență între evidențele contabile și realitatea faptică, în sumă de peste 75.000 de lei lipsă, sumă pe care administratorul societății nu a putut-o justifica. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de delapidare.”, este menționat în comunicat.