(video) Descinderi în Argeș. Furturi demne de Fast and Furious!

UPDATE, ora 13:00

Conform anchetatorilor, acțiunea DIICOT vizează destructurarea a cinci grupuri infractionale organizate, specializate în săvârșirea infractiunilor de furt. Se pare că hoții se foloseau de autoturisme puternice și stații de emisie receptie, iar modul de operare îți amintește de seria Fast and Furious.

Camioanele aflate în mișcare erau sparte, aceste infracțiuni fiind întâlnite pe teritoriul țării noastre, Belgia, Finlanda, Suedia, Olanda și Spania.
Mai exact, hoții foloseau mașini de tip-ul "van", cu 7-8 locuri, sau dube cu motoare puternice. Circulau cu farurile stinse, iar pentru a ajunge la ușile din spate ale camioanelor, hoții se urcau pe vehiculele aflate în mers, asigurându-se cu corzi sau chingi. 

Forțau lacătele sau sistemele de închidere ale ușilor și pătrundeau în camion de unde printr-o trapă lăsată deschisă aruncau diverse bunuri. Pe lângă aceasta acțiune, alte vehicule se deplasau în paralel pentru a nu permite altor mașini să se apropie.

Comunicarea era asigurată prin stații de emisie recepție.

În această dimineață, procurorii DIICOT - Structura Centrală și ofițeri de poliție judiciara din cadrul Poliției Capitalei pun in executare 73 de mandate de percheziție domiciliară în București și județele Ilfov, Argeș, Prahova, Teleorman și Ialomița, dintre care 18 în baza unui ordin european de anchetă cu Franța, privind activitatea unor grupuri infracționale specializate în comiterea de furturi din autocamioane 'TIR aflate în mers", fapte săvârșite atât în România, cât și pe teritoriul altor state membre ale UE.
Conform anchetatorilor, prejudiciul se ridică la câteva milioane de euro.


La această acțiune participă si ofițeri de poliție judiciară din cadrul Directiei de Investigații Criminale din Poliția Română, reprezentanți ai Europol, precum și anchetatori francezi și olandezi.