(VIDEO) Dârmănești și Bâlilești au intrat deja în carantina!

Update, 1 august

Deși ar fi trebuit să intre în vigoare la 19:00 în această seară carantina a intrat în vigoare la 4:00 noaptea trecută atunci când au venit documentele. 

Poliția și jandarmeria se află la intrările în localități și blochează accesul. 

Sunt oameni nemulțumiți că deși s-a anunțat o oră faptic este altceva și nu au timp să își facă cumpărături.

 

Două localități din judetul Argeș vor fi izolate de restul lumii. 

Decizia carantinării a fost luată aproape de miezul nopții, după întrunirea Comitetului Judetean pentru Situații de Urgență care a analizat propunerea Direcției de Sănătate Publică In care se specifica faptul că în trei localități s-au depășit indicatorii care pot duce către carantinare. 

Asadar Comitetul a dat undă verde pentru carantinarea a două localități, a treia fiind pe un trend descendent în ceea ce privește numărul cazurilor de Covid. 

Cele doua sunt Dârmănești, cu aproximativ 3500 de locuitori și Bâlilești, cu 4300. 

Asta înseamnă că din această seară de la ora 19 nimeni nu mai intră și nimeni nu mai iese de acolo, decât cu excepțiile prevăzute în astfel de situații, adică urgențe medicale, oameni care lucrează în afara localității și altele care justifică prin documente intrarea respectiv ieșirea oamenilor din localităț. 

Politia și Jandarmeria va fi la fiecare intrare și ieșire timp de 14 zile. 

De asemena, in acelasi context epidemiologic, la nivel național, de azi intra in vigoare obligativitatea purtarii măștii chiar și pe strada in 18 județe.