(video) Dacia a pornit motoarele. Cum sunt echipați oamenii și ce condiții trebuie să respecte

Ieri, activitatea Uzinei Dacia din Mioveni a fost reluată parțial, pe bază de voluntariat și respectând măsuri speciale de protecție în condiții de pandemie. După cum puteți observa și în video-ul de mai jos, angajații păstrează o distanță de doi metri unul de altul şi poartă cu toţii măşti şi mănuşi de protecţie. Mesele de lucru au fost marcate cu un ”X” pentru zona care trebuie să rămână liberă, iar în sala de mese și la grupurile sanitare au fost montate geamuri separatoare. Menționam că, în această perioadă, angajații Dacia nu vor mai primi masă caldă, ci un pachet cu alimente.

În cursul zilei de ieri, 250 de persoane au început lucrul în două echipe la Uzina Mecanica și Sasiuri Dacia, producând motoare și cutii de viteză atât pentru uzina din țară, cât și pentru exterior. Alți 190 de munctori, repartizați tot în două echipe, au pornit motoarele în departamentul Presaj.

CITEȘTE ȘI ... Accident rutier în Argeș! A condus băut și s-a răsturnat

 


Măsuri de protecție împotriva COVID-19. Nicolae Pavelescu, liderul sindicatului Automobile Dacia, explică procedura pentru fiecare angajat.


Conform acestuia, salariații vor ajunge pe platforma de la Mioveni cu autobuzele uzinei. Autobuzele sunt dezinfectate periodic, iar oamenii vor sta la diferență de un scaun unul de altul, astfel încât în fiecare vehicul se vor urca maxim 20-22 de persoane.
Porțile de intrare au montare scannere de temperatură, iar în zilele următoare sunt așteptate tunelurile de dezinfecție. La intrarea în Uzina Dacia de la Mioveni, salariații vor primi un rucsac echipat cu 6 maști de protecție, 4 dintre ele fiind necesare la locul de muncă, iar celelalte două pentru plecare și sosire. Pe lângă măsti, angajații vor primi și dezinfectant.


La postul de lucru au fost montate dezinfectante deoarece fiecare angajat va avea de acum înainte în fișa postului, înainte de începerea turei, obligația de a-și curata postul și uneltele cu care lucrează. Ca măsură de securitate, vestiarele au fost modificate, pentru a exista o distanță de minim un metru. După cum a declarat Nicolae Pavelescu, unele vestiare au fost amenajate și în spații noi. 

CITEȘTE ȘI ... Plan de bătaie pentru Spitalul Județean! Ce măsuri se iau de mâine pe frontul anti-COVID!

După data de 4 mai, atunci când producția revine la normal, cel mai probabil se va lucra doar în două schimburi.