(video) Cristian Gentea, noul primar al Piteștiului!

La ora 21:00, secțiile de votare s-au închis în țară, dar și în Argeș.  În peste 50% din secțiile de vot, candidatul PSD, Cristian Gentea, conduce în preferințele electoratului, fiind urmat cu un scor destul de strâns de următorii doi plasați, respectiv Sorin Apostoliceanu (PNL) și Ionuț Moșteanu (USR PLUS).

CITEȘTE ȘI ... Ion Georgescu câștigă la Mioveni!

CITEȘTE ȘI ... Lasconi câștigă Câmpulungul!

CITEȘTE ȘI ... (video) Candidații au votat! Iată ce mesaje au transmis la ieșire!

 

Bătălia pentru Primăria Piteşti se dă între candidatul PSD, Cristian Gentea, şi cel al PNL, Sorin Apostoliceanu.
Unul dintre candidaţii cunoscuţi la nivel local este comisarul şef Dănuţ Dinu, fost purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Argeş, pensionat din structurile MAI. Din partea USR PLUS pentru Primăria Piteşti candidează Liviu Ionuţ Moşteanu, deputat, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Din partea ALDE pentru Primăria Piteşti candidează Ionuţ Gabriel Zidaru, din partea Pro România – Liviu Stanciu, PNŢCD îl are candidat pe Gheorghe Dinescu, sub sigla PPU-SL candidează Cristian Popescu. Victor Niţă candidează din partea partidului Re:Start România, Cătălin Gherzan este candidatul Partidului Ecologist Român, Laurenţiu GHeldiu candidează din partea Partidului Dreptăţii iar în cursa electorală pentru Primăria Piteşti s-au înscris şi doi independenţi: Sorin Bălan şi Dragoş Alecsandru.


CITEȘTE ȘI ... (Video) Argeș - Tinere cu handicap locomotor ajutate de localnici pentru a intra la vot

Prezenta la vot în județul nostru de la deschiderea urnelor la alegeri locale 2020 este de 48,79 %, până la închiderea acestora, au votat 256.535 de argeșeni, cei mai mulți dintre ei fiind bărbați, cu vârsta cuprinsă între 45-64 de ani, din mediul rural.

La nivel național, au votat deja 8,4 milioane de alegători, adică 46 %. Un număr de 17 județe au avut prezență de peste 50% la vot. 

Alegătorii și-au putut exprima dreptul la vot până la ora 21:00, oră la care toate secțiile s-au închis.

La noi în județ prezența la vot în mediul urban a fost următoarea:

- Pitești: 48.906 votanți ( 33,89%)

- Mioveni: 11.917 votanți (42,05%)

- Câmpulung Muscel: 13.47 votanți ( 44,92%)

- Curtea de Argeș: 9.959 votanți ( 49, 64%)

- Costești: 4.317 votanți ( 50, 04%)