(video) Cristian Gentea, despre pasajul rutier din Tudor Vladimirescu!

Astăzi, 23 decembrie 2020, a avut loc a doua conferință de presă a noului executiv al Primăriei Pitești, ultima din acest an calendaristic.


Edilul Cristian Gentea i-a prezentat, în deschiderea conferinței, pe cei doi membri ai echipei sale, recent numiți în funcție, Lucrețiu Tudor, Administrator Public al Municipiului Pitești, și Cristian Dumitru, Consilier Tehnic la Cabinetul Primarului. 


Principalele subiecte prezentate public au fost legate de activitatea executivului administrației locale din ultima perioadă: semnarea contractului de concesionare a terenului public din Tudor Vladimirescu în vederea construirii unui pasaj rutier peste calea ferată de către dezvoltatorul privat al noului mall din zonă, recepția noii săli de sport a Liceului Teoretic „Ion Cantacuzino”, evoluția lucrărilor în cadrul proiectelor de reabilitare a Pieței Primăriei și a Bazinului Olimpic, precum și detaliile legate de metodologia implementării Proiectului Regional de Dezvoltare a infrastructurii de Apă şi Apă Uzată din judeţul Argeş.


Au fost prezentate măsurile adoptate pentru a veni în sprijinul cetățenilor în probleme precum evitarea aglomerației la ghișeele de la Direcția de Taxe și Impozite, prin crearea noului punct de distribuire a abonamentelor pentru elevi și persoane cu dizabilități, înființarea unor „puncte verzi” de colectare a deșeurilor sau ajutorul acordat familiilor aflate în dificultate. 


Concluziile unei prime evaluări parțiale a situației financiare și juridice a Primăriei Pitești au fost, de asemenea, expuse reprezentanților presei locale, luându-se în discuție și aspecte referitoare la noua Hotărâre de Consiliu Local privind cuantumul stabilit pentru acordarea burselor școlare.


A fost menționată alegerea primarului municipiului Pitești în Comitetul Director Național al Asociației Municipiilor din România, asociație apolitică ce cuprinde 103 municipii și sectoare ale Bucureștiului.
La final, primarul Cristian Gentea a răspuns întrebărilor venite din partea jurnaliștilor aflați la conferință, mesajul acestuia reiterând dorința de transparență și deschidere pentru dialog.