(VIDEO) Cristian Gentea:

Presa face în acest moment o vizită în teren cu primarul Gentea, la două obiective unde acesta a constatat deficiențe de proiectare sau de lucrări. Este vorba despre platformele îngropate și bazinul olimpic.

Prima oprire a avut loc în cartierul Craiovei, la una dintre platformele subterane de colectare a deșeurilor, proiect de investiții încheiat în luna noiembrie a anului trecut și care cuprinde un număr de 67 de containere îngropate. 

Primarul Gentea a oferit o declarație în care a explicat motivul pentru care acestea nu au fost date încă în folosință, cauza fiind  apariția anumitor disfuncționalități, imputate firmei care a efectuat implementarea acestui proiect. Aflate în garanție, containerele vor beneficia de remedierile necesare pentru a deveni funcționale, primarul exprimându-și dorința de a limita accesul firmelor neserioase la licitații pentru proiectele viitoare.  

Primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea a declarat următoarele: 

"Norocul nostru a fost ca astăzi am anunțat că vine presa, căci surprinzător este că ieri deși a fost soare, a fost frumos afară, a fost drumul greu de la Slatina la Pitești, iar astăzi au venit, sunt mobilizați și am putea ajunge la oricare altă platformă.."

Cuvele containerelor îngropate arată ca niște mici piscine, un număr 64 din totalul de 67 de containere au probleme: 

" Am solicitat săptămâna trecută un control la toate cele 67 de conainere iar la 64 dintre ele este foarte multă apă, ele ar trebui să fie uscate bineînțeles, iar cauzele .."


Mai multe detalii și declarația integrală a primarului Gentea, în următorul Video: 

 

Cel de-al doilea obiectiv vizitat a fost Bazinul Olimpic, aflat în cursul unui proiect amplu de renovare cu finanțare din fonduri europene. Declarația primarului Cristian Gentea a vizat faptul că, în proiectul inițial, nu au fost prevăzute anumite renovări necesare, astfel încât, în prezent, acesta trebuie completat cu lucrări ce pot face chiar obiectul unui nou proiect, lucru care va duce la prelungirea termenului de finalizare a întregului demers. La întrebările tehnice a oferit răspunsuri și lămuriri constructorul, prezent la întâlnirea cu presa. 

Piața Primăriei a fost cel de-al treilea și ultimul obiectiv, aici discuția fiind purtată și cu reprezentantul firmei care implementează proiectul, acesta dând răspunsuri tuturor întrebărilor puse de către jurnaliștii prezenți. Alături de edilul municipiului, administratorul public al Piteștiului, Lucrețiu Tudor, a oferit detalii privitoare la modul în care se desfășoară lucrările de renovare a pieței, termenul stabilit pentru finalizarea acestora fiind data de 20 februarie.

 Mai multe informații puteți afla din următorul video.