(VIDEO) - Coronavirusul creat în laborator sau simplă dezinformare ?

În această perioadă grea de pandemie fiecare dintre noi cautam raspunsuri și am vrea sa le aflăm , cu totii vrem să cunoastem motivul pentru care viata noastră s-a schimbat peste noapte , trezindu-ne parcă intr-un cosmar , acesta avand și un nume ...Coronavirus.

Pe internet au circulat in ultima perioadă tot felul de mesaje, teorii sau filmulete video în contextul pandemiei,dar cel mai concludent pare a fi un film scurt  dar controversat difuzat în 2015 de RAI 3, unul dintre canalele televiziunii publice italiane.
Materialul a fost inclus într-o ediție a prestigioasei emisiuni  ”Leonardo”  și descria un experiment controversat facut de cercetatorii chinezi.

Experimentul a demonstrat că virusul obținut poate trece de la liliac la om direct, fară a necesita o gazdă intermediaraă cum ar fi șoarecele, de exemplu .
Potrivit prezentatorului emisiunii ”Leonardo,” cercetatorii chinezi au obținut în același timp și confirmarea faptului că microrganismul produs de ei poate ataca sistemul respirator uman.

Marea întrebare pusa de realizator a fost : merită umanitatea sa-și asume riscurile care deriva din asemenea încercari ?

Jurnaliștii italienii care au realizat documentarea au mai adaugat și faptul ca Statele Unite ale Americii, cu un an înainte, au oprit finanțarile pentru experimente similare facute pe virusuri deja foarte contagioase, insă chinezii nu s-au oprit din cercetarile avansate pe SARS.

Nu există niciun dubiu că înregistrarea video a ediției emisiunii ”Leonardo” există și că aceasta  a ridicat numeroase semne de întrebare dar  in același timp ,din pacate nu există nici o dovadă pentru conexiunea implicită dintre experimentul descris în 2015 și Covid-19, sustin oamenii de stiinta italieni .

Potrivit surselor Mediafax, acest virus nu a fost creat in laborator ci s-a transmis de la animal la om iar toate afirmatiile de mai sus au avut menirea să dezinformeze populatia și să agraveze starea de panica.

Totodată se cunoaste  faptul ca acest tip de experimente nebunești, pe virusuri mortale sunt „destul de” obișnuite în acele laboratoare de tip „BSL-4” 9 (nivelul 4 de securitate biologica),  acela fiind nivelul maxim, care poate gestiona cei mai periculoși și potențiali letali agenți patogeni.

Vă prezentam varianta originală a filmulețului iar concluziile le trageti dumneavoastra ...