(video) Controale în Argeș! Poliția a dat amenzi de zeci de mii de lei!

Peste 200 de efective de poliție și poliție locală au acţionat, în ultimele 24 de ore, pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate, restaurante, terase dar şi în mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19.

În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 208 societăți comerciale și persoane fizice autorizate, aproape 300 autovehicule (din care 137 de mijloace de transport în comun) și au fost legitimate aproape 1000 de persoane.

CITEȘTE ȘI ... (video) Și așa ceva există! A plecat cu furtunul de la pompa de benzină

Au fost organizate 34 de acțiuni punctuale (din care 28 de acțiuni independente ale polițiștilor, 2 acțiuni cu lucrători I.J.J. Argeș, 3 acțiuni cu reprezaentanți ai I.S.U. Argeș și Poliție Locală, și o acțiune cu reprezentanți ai altor instituții), fiind vizate, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural, în special zonele aglomerate, zonele de agrement, centrele comerciale, restaurantele și mijloacele de transport în comun. 

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat aproape 250 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 39.000 de lei. Dintre acestea, o sancțiune de 3.000 de lei a fost aplicată unei persoane care a organizat un eveniment cu caracter privat, o altă sancțiune, în valoare de 1.000 de lei, a fost aplicată unei persoane care nu a repectat măsura izolării la domiciliu, iar 3 conducători auto și 8 pasageri ai unor mijloace de transport în comun au fost sancționați cu amenzi de 1.500 de lei ca urmare a nepurtării sau purtării necorespunzătoare a măștii. 

CITEȘTE ȘI ... Covid-19 în Argeș - Situația epidemiologică din județ!

În ziua de 17 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Bascov, au depistat în urma unui control în trafic, pe un bărbat de 39 de ani, care nu a respectat măsura izolării la domiciliu, la revenirea dintr-o țară pentru care este instituită această măsură.
Ca urmare a acestei abateri, a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 1.000 de lei, a fost aplicată unei persoane care nu a respectat măsura izolării la domiciliu, iar situaţia acestora a fost comunicată C.J.C.I. Argeș și D.S.P. Argeș.

CITEȘTE ȘI ... Pentru că a plantat 3 seminţe de marijuana, fostul avocat Achimoiu va presta muncă la Zoo


În ziua de 17 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Rucăr au depistat, la o pensiune de pe raza localității Dâmbovicioara, un eveniment privat la care participau 20 de persoane.
Organizatorul evenimentului, bărbat de 50 de ani, a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3.000 de lei, conform Legii nr. 55/2020 privind măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, fiind luate măsuri de intrare în legalitate, prin sistarea evenimentului. Totodată, persoanele participante li s-a atras atenția cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.

CITEȘTE ȘI ... Botez întrerupt de polițiști! Ce măsuri au fost încălcate


În cadrul verificărilor desfășurate pe timpul nopții, polițiștii piteșteni au identificat un local de alimentație publică de tip fast food-restaurant, în incinta căruia se aflau mai mulți clienți, după ora 23:00. Având în vedere că agentul economic nu a respectat programul de funcționare prevăzut în HG. 856/2020 (06:00 – 23:00), în cauză a fost întocmită documentaţie cu aspectele constatate, și înaintată Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeș, organ competent în vederea aplicarii sancțiunii contravenționale prevăzută de art. 65, lit. q din Lg 55/2020. 

CITEȘTE ȘI  ... (video) Pomicultori și viticultori mulțumiți, fructe gratis, doar sa le culegi


Activitățile polițiștilor care acționează pentru prevenirea răspândirii și limitarea infectării cu virusul SARS-CoV-2 sunt acelea prevăzute de Legea 55/2020 privind măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și Hotărârea nr. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

Totuși, cel mai important lucru transmis de polițiști în discuțiile cu cetățenii nu îl reprezintă litera legii, ci spiritul ei, care îndeamnă la un comportament responsabil, la respectarea recomandărilor cu caracter medical, atât în privința purtării măștii, cât și a unei distanțări fizice menite să protejeze pe toți cetățenii. 

Suntem și vom fi prezenți în toate zonele județului. Ne dorim să fim nevoiți cât mai rar să aplicăm sancțiuni, dar nu vom tolera nicio abatere de la lege. De asemenea, ne dorim ca toți să conștientizeze că sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante.

Poliţiştii, alături de ceilalți reprezentanți al instituțiilor cu care se acţionează în sistem integrat - jandarmii, pompierii, poliţiştii locali şi reprezentanţii celorlalte instituţii sunt, cu toţii, membri ai acestei comunităţi. Scopul acestora este ca cetățenii să înțeleagă importanța respectării, în continuare, a recomandărilor privind limitarea expunerii în spații aglomerate și purtarea mijloacelor de protecție individuală, alături de respectarea celorlalte recomandări privind igiena personală, ținând cont mai ales de numărul ridicat de îmbolnăviri cu virusul Sars-CoV 2.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.