(video) Bărbatul care și-a sechestrat concubina: „Este o înscenare”

UPDATE 10 OCTOMBRIE ORA 21:00

In urma administrarii probatoriului, impotriva barbatului acuzat că si-a sechestrat sotia a fost dispusa masura controlului judiciar pentru 60 de zile.

UPDATE 10 OCTOMBRIE ORA 15:30

Condus la audieri de către oamenii legii, bărbatul care și-a sechestrat concubina vreme de 5 ani a declarat presei că totul este o înscenare și că nu ar fi maltratat-o pe femeie și nici nu ar fi sechestrat-o.

De-a dreptul halucinantă este declarația tatălui acestuia care susține că femeia s-ar fi bătut singură.

De asemenea, nici vecinii nu țin partea femeii, spunând că au văzut-o deseori în curte cu copiii și că nu ar fi dat de înțeles că ar fi fost sechestrată.

Bărbatul se află la audieri și la această oră.

UPDATE 10 OCTOMBRIE

In aceasta dimineata, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr au efectuat o perchezitie domiciliară în comuna Rucăr, acasă la bărbatul bănuit de săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal și violență în familie. In urma perchezitiei au fost ridicate in vederea continuării cercetărilor mai multe sisteme informatice(camere de supraveghere).

Bărbatul a fost adus la sediul Secției de Poliție Rurală Rucăr pentru audieri.

O femeie din Rucăr, în vârstă de 34 de ani, de origine din Iaşi, a fost salvată de la o viață de coșmar alături de concubinul acesteia cu ajutorul unui bilețel pus în cutia de mancare pe care a pregătit-o fetiţei pentru grădiniţă. Femeia era umilită şi batjocorită. Acum , aceasta se afla sub protecție într-un centru de ocrotire al victimelor.

Conform colegilor de la Curierul.ro, Andreea P. de 34 de ani l-a cunoscut în anul 2012 pe Facebook pe Ionuţ F., de 31 de ani. Între cei doi s-a legat o idilă „de la distanţă“ , întreţinută în mediul virtual, o perioadă. După ce relaţia online s-a consolidat, au hotărât să se întâlnească pentru a se cunoaşte mai bine. S-au văzut şi au decis să rămână împreună. Femeia mamă a doi copii, o fetiţă de 14 ani şi un băiat de 11 ani, rămaşi la primul soţ, care lucrează în Anglia, s-a mutat la Rucăr. Cei doi nu şi-au legalizat legătura, deşi, au împreună o fetiţă în vârstă de 5 ani. Locuiau în casa mamei bărbatului, la Rucăr, acolo unde s-au petrecut zilele de coşmar pentru femeie. 

Mama bărbatului a fost cea care a confirmat pentru autorităţi chinul pe care l-a îndurat femeia. Imagini şocante, care demostrează că bărbatul avea un comportament anormal faţă de cea alături de care trăia, au fost trimise la redacția citată.


Bilet ascuns în cutia cu mâncare a fetiţei
Cunoscuţii celor doi susţin că bărbatul a fost mereu agresiv cu concubina lui. A îndurat multe umilinţe şi lovituri, iar zilele trecute femeia, ajunsă la capătul răbdării a cerut ajutor. Pe data de 1 octombrie a fost bătută măr de concubin, cu pumnii şi picioarele. A doua zi, seria loviturilor a fost reluată, Andreea P încasând o nouă bătaie. Nu putea să ceară ajutor, neavând telefon mobil, nici posibilitatea să plece din casă, fiind urmărită permanent de bărbatul care părea că şi-a ieşit din minţi. Excesiv de gelos acesta acuza de infidelitate. Pe data de 3 octombrie, femeia a avut o idee care a salvat-o de coşmar. A scris un bileţel în care a povestit că este terorizată de bărbat şi a ascuns hârtia în cutia cu mâncare, pe care i-a dat-o fetiţei la grădiniţă. Biletul a fost văzut de educatoare şi după ce a citit, femeia a sesizat autorităţile. 


Acuzat de violenţă în familie
Fiind vorba de acuzaţii extrem de grave, oamenii legii au mers la imobilul unde se afla Andreea P. Femeia era plină de lovituri şi speriată. Mama bărbatului acuzat de tratamentul inuman, a cofirmat pentru autorităţi cele povestite de Andreea P. În urma celor constatate, atât femeia de 34 de ani, cât şi fetiţa de 5 ani au fost luate din locuinţa lui Ion F., fiind luată măsura plasamentului. Cele două au fost duse într-un centru de urgenţă pentru ocrotirea victimelor. Poliţiştii au demarat o anchetă, iar pe numele lui Ion F. a fost întocmit dosar penal pentru violenţă în familie. 

 


Sursa:curier.ro