VIDEO! Conacul Brătienilor vândut pe OLX!

VIDEO! Conacul Brătienilor vândut pe OLX! GALERIE FOTO! Tânărul care l-a cumparat vrea să il restaureze. Conacul Brătienilor de la Răteşti este un monument istoric.

Conacul Brătienilor, aflat localitatea Rătești din Arges, a fost dat cadou. Terenul de sub el a fost vandut pe OLX, unui bucureştean, care a și încheiat un antecontract, fiind dispus să ofere suma de 35.000 de euro. Conform procuratorului familiei Bratianu, tânărul care l-a cumparat vrea să il restaureze. Ar fi o adevarată minune ca cineva să reușească să mai facă ceva din ruina rurală din Argeș, care în urmă cu jumatate de secol se-nvârtea după soare.


„În primul rând aveţi ocazia să cumpăraţi o poveste. O poveste extraordinară a unei familii de excepţie! O familie adânc împământenită în istoria neamului românesc! Conacul ce a aparţinut istoricului Gheorghe I.I.C. Brătianu este situat în satul Tigveni, comuna Răteşti, judeţul Argeş, cu o suprafaţă de teren de 10.000 mp, opt camere la parter, clădirea nu este locuibilă, se află inventariată în patrimoniul naţional al României la clasa B, terenul şi casa au documente în regulă, cadastru intabulat, studiu geofizică, releveu arhitectural achitat, etc, racordată la reţeaua de energie electrică mono şi trifazic, apă curentă la poartă, canalizare proprie, deschidere stradală 65 m, în centrul comunei, vizavi de postul de poliţie, la est biserica ortodoxă a Parohiei Tigveni I Vale Argeş. Preţ: 40.000 Euro negociabil - conacul împreună cu terenul aferent, un hectar.(...)”, aşa suna anunţul postat pe OLX.

Conacul aparţine în acest moment unei societăţi, ai cărei patroni sunt doi italieni. Aceştia încearcă de mulţi ani să-l vândă. Bibliotecarul satului e procurator în ceea ce priveăte permisiunea statului pentru a-l vinde și a gasit un cumpărător, care, practic a cumpărat terenul cu tot cu clădirea de pe el, considerată bonus.

Conacul Brătienilor de la Răteşti a fost construit în 1925 şi a fost refăcut în anul 1958. E monument istoric. Averea Brătienilor de la Răteşti a cuprins conacul, mai multe anexe, parc, toate construite în acelaşi timp cu casa, care are 8 camere, parter şi o mică mansardă. În anii 50, conacul a fost transformat în Inteprindere Agricolă de Stat. O parte dintre lucrările istoricului Gheorghe Brătianu au fost scrise şi la Răteşti, unde era, pentru el, mai mult o casă de vacanţă. După Revoluţie, conacul a fost lăsat în paragină. Un singur lucru mai trebuie adaugat: modalitatea prin care comuniștii l-au deposedat pe Brătianu de avere.