(VIDEO) Cod roșu în Argeș - Peste 80 de gospodării sub ape!

UPDATE:

Pana la aceasta ora, peste 50 de pompieri argeseni, cu peste 19 mijloace tehnice, au intervenit în cele 9 localități, unde au fost afectate de inundații 10 locuințe și aproximativ 80 de curți.

In Arges, pompierii au intervenit pana la amiaza în peste 40 de gospodării din 9 localitati. A fost instituit codul rosu, iar apelurile au încins liniile speciale. Albota, Poiana Lacului, Vedea, Costești, Rociu, Babana, Buzoiesti, Lunca Corbului si Sapata au fost cele mai afectate localități. Apa a intrat in gospodarii și in case. O femeie din localitatea Vedea, in varsta de 90 de ani, a povestit ca nu a văzut așa ceva niciodată.

Apa a pătruns și în anexe, iar proprietarii locuințelor au sunat după ajutor. Un alt localnic s-a plâns ca apa i-a pătruns peste tot, i-a luat frigiderul, mobila, tot ce avea în casă.  In toate localitățile afectate s-au deplasat pompierii cu autospeciale și pompe.

CITEȘTE ȘI ... 1 ianuarie 2019: se vor plăti din nou PENALITĂŢI pentru fiecare tonă de deşeuri depozitată

Apele sunt in retragere in acest moment, iar autoritatile din Arges confirma ca au fost transmise înștiințări către Comitetele Locale pentru Situații de Urgență. La nivel județean a fost activată grupa operativă și Centrul Județean de Coordonare a Intervențiilor.