(video) Cod galben de furtuni în Argeș: S-a dezlănțuit natura!

S-a dezlănțuit natura în nordul județului. La Lerești, o mașină în care se aflau doi adulți și doi copii a rămas blocată în aluviunile ce au ajuns pe DJ 734. Pompierii cu o autospecială de intervenție și o ambulanță SMURD au intervenit la fața locului și i-au scos pe cei 4 ocupanți. Aceștia sunt în afara oricărui pericol. Salvatorii sunt ajutați de SVSU Lerești, care intervine cu un buldoexcavator, pentru restabilirea circulației.

În același timp, în satul Nămăiești, din localitatea Valea Mare Pravăț, curtea unei case a fost inundată în urma precipitațiilor. Pompierii au început evacuarea apei.

 

 

Cod PORTOCALIU de inundații pe cursurile de apă Argeş şi Râul Târgului

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, o avertizare Cod portocaliu de inundaţii, ce vizează bazinele superioare ale râurilor Argeş şi Râul Târgului.
Astfel, în următoarele şase ore, vor fi torenţi, pâraie, viituri rapide, creşteri rapide de debite şi de niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de inundaţie, pe râurile din bazinele hidrografice Argeş - bazin superior în amonte de Acumularea Goleşti şi Râul Târgului - bazin superior.