(video) Școala altfel la Sursata.ro și Ancheta

Copiii, elevi ai clasei a III-a A din Școala nr. 4 Traian, însoțiti de doamna învățătoare Ionela Vlad, au vrut să facă o incursiune în activitatea instituțiilor de presă, dornici să descopere cum apar știrile, ce presupune realizarea și editarea lor, cum se difuzează informații în timp real și care sunt cele mai interesante episoade din experiența ziariștilor care le-au fost gazdă. 


Au avut, astăzi, șansa de a lucra în trei echipe de redactare, iar ultimele știri pe care le aveți la dispoziție pe Sursata.ro sunt rodul muncii micuților de 9-10 ani în interiorul acestor echipe.  Au fost curioși, au ascultat prezentările, și-au folosit cunoștințele dobândite în clasă pentru a ajuta redactorii implicați și au fost extrem de încântați să își vadă munca materializată în știri în timp real. Au primit, ca răsplată, legitimații de jurnaliști- ucenici. 

 


După ce au aflat cum se realizează materiale de presă de la momentul zero până când sunt pregătite să ajungă la cititor, i-a așteptat o vizită în “fabrica de cărți, manuale și ziare” – așa cum le-a fost descrisă tipografia, gazda elevilor fiind Graficprint Industries (parte a grupului Paralela 45).

 

”Am ajuns la jurnalul Ancheta şi am aflat multe secrete despre crearea unei ştiri. Am rămas uimiţi pentru că am văzut mulţi jurnalişti care au contribuit la fabricarea unor articole. Nu ne-a venit să credem că aici se fac ştirile pe care le citim în presă sau le vedem pe canalele online. Aceşti oameni muncesc foarte mult pentru ziarele pe care le citim şi le respectăm mult munca pe care o depun.”, spun micuții jurnaliști.