(video) Cinema în aer liber la Pitești!

Revine moda cinematografelor in aer liber. La Pitesti seara trecută a  fost una specială atât pentru nostalgicii - parinti și bunici cât și pentru copii. Toti au văzut “Maria Mirabela”, filmul lui Gopo. A fost un fel de... acel “Noapte buna, copii!”, de odinioară.

 

Acești adulti și-au dus copiii sau nepoții sa vadă una dintre productiile de referință ale anilor 80, pelicula “Maria Mirabela”. Filmul a rulat in cadrul  “Caravanei filmului românesc”, un proiect prin care se aduc in fata publicului, gratuit, filmele care au marcat generații.

 

A fost pentru prima data când a rulat un film pe ecranul de pe laterala unei clădiri refăcute total și care odinioară chiar asta era, cinematograf. Aproximativ 100 de oameni au așteptat noaptea ca sa se uite la filmul cu Gilda Manolescu și Medeea Marinescu.

Astfel de filme vor rula seara de seara la Sala Lumina din Pitesti, in aer liber, iar dacă ploua, in interior. Se încearcă astfel capacitarea copiilor și a tinerei generații spre un model cultural care a adus beneficii.