(VIDEO) Ce spune medicul șef al Secție Boli Infecțioase din Pitești referitor la incidentul din această dimineață | Sursa Ta

În această dimineață, în Secția de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești a avut loc un incident, care, datorită personalului medical, nu s-a soldat cu victime, dar nici cu pagube materiale. 

În jurul orei 4: 30, într-unul din saloanele în care sunt tratați pacienți diagnosticați cu noul coronavirus a fost semnalat miros de fum. Cadrele medicale au acționat imediat. 

CITEȘTE ȘI... Fum intr-un salon cu pacienti COVID, la Sectia de Boli Infecțioase a Spitalului Judetean Pitesti

Prelungitorul care alimenta cu electricitate un concentrator de oxigen a fost scos din priză și, astfel, evitată producerea un incendiu. 

La fața locului au fost chemați reprezentanții Inspectotarului pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș care au constatat că nu sunt probleme. 

De asemenea, echipa care asigură continuu mentenanța a  stabilit că prizele de oxigen sunt funcționale, singura defecțiune fiind la acel prelungitor care a fost înlocuit.


Referitor la pacienții care se aflau în salon, este vorba despre două femei, acestea au fost mutate imediat, fără ca starea de sănătate să le fie afectată de acest incident.

,, Cele doua paciente au fost mutate într-un salon care are și oxigen, una din paciente avand nevoie mai mare de oxigen”, precizează medicul Camelia Constantin

Aceasta a declarat că nu s-a speriat deoarece s-au mobilizat cu toții foarte repede și bine și nu s-a ajuns la consecințe mai grave:

” În timpul nopții nu e tocmai o plăcere să ai un eveniment dar eu zic că lucrurile au decurs bine, ne-am mobilizat corect, dovadă că nu s-a ajuns la consecințe mai grave”, a mai adăugat medicul șef al secției Boli Infecțioase.