(Video) Ce spune edilul Piteștiului despre „Simfonia Lalelelor” de anul acesta!


Astăzi, 20 aprilie 2021, a avut loc, la Primăria Pitești, conferința de presă lunară, la care au participat, alături de primarul Cristian Gentea, cei doi viceprimari, Gelu Tofan și Mihai Mihăilescu, și administratorul local Lucrețiu Tudor.

Edilul Piteștiului a prezentat sinteza proiectului de buget pentru anul 2021, care va fi supus la vot în ședința de Consiliu Local din data de 22 aprilie. 

A fost, de asemenea, expus stadiul proiectelor aflate în desfășurare: 

- reabilitarea Bazinului Olimpic, 
- modernizarea infrastructurii de transport public, 
- Parcul Lunca Argeșului 3. 

Propunerile și ideile generate de întâlnirile cu reprezentanții investitorilor din domeniul HoReCa, precum și cu specialiști în domeniul arhitecturii au fost menționate ca puncte de analiză pentru realizarea unui proiect unitar de dezvoltare a parcului.

Primarul Cristian Gentea a transmis principalele puncte de discuție pe care le-a ridicat în cadrul întâlnirii cu ministrul Cseke Atilla, a vorbit despre oportunitățile facilitate de susținerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, dar și despre proiectul unui drum expres Mioveni – Pitești. 

A anunțat, de asemenea, lansarea unei consultări publice privind reconfigurarea utilitară a spațiului Piața Prundu.

Viceprimarii și administratorul public au răspuns întrebărilor presei locale, prezentând punctele prevăzute în proiectul de buget pe care le susțin cu precădere.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

În cadrul conferinței de presă a Primăriei Pitești organizată astăzi, 20 aprilie, edilul Piteștiului Cristian Gentea a anunțat faptul că s-a consultat cu Poliția și Jandarmeria privind „Simfonia Lalelelor”.

Primarul a precizat: „Avem și raportul de la DSP care indică o rată de 3,27 la mia de locuitori, precum și decizia Guvernului cu privire la prelungirea Stării de Alertă”.

În acest context nu se poate organiza din păcate ediția 44 a Simfoniei Lalelelor. Pentru ca acest eveniment să fie permis, rata de infectare în Pitești ar fi trebuit să fie sub 1,5 la mie.

Cristian Gentea a anunțat că în schimb va amenaja centrul Piteștiului cu lalele iar în cartiere vor fi montate „coline” de flori, acolo unde este posibil acest lucru.

Pentru persoanele interesate, ședința se poate urmări AICI.