(video) Chiţoiu contestă expertiza care arăta că este vinovat de moartea a 2 argeșeni!

UPDATE, 15 iunie 2020


Conform mai multor articole publicate în presa națională, fostul ministru al Finanțelor Daniel Chițoiu a contestat expertiza tehnică, cea care ar fi atătat că mașina condusă de demnitar a intrat pe contrasens și ar fi produs un accident în Argeș. Expertul angajat de Chițoiu a susținut în analiza depusă la parchet că nu fostul ministru ar fi de vină pentru evenimentul rutier în urma căruia două persoane și-au pierdut viața și o a treia a fost rănită.

Potrivit romaniatv.net, în dosar se așteaptă în continuare rezultatul expertizei medicale realizate față de supraviețuitoarea accidentului, prin care anchetatorii vor să vadă rănile suferite și câte zile de îngrijiri medicale au fost necesare în cazul său.


Accidentul în care a fost implicat fostul ministrul Daniel Chiţoiu a avut loc în 26 decembrie 2019 în localitatea Zamfirești, atunci când mașina sa (Audi) s-a lovit frontal cu un autoturism Logan.


 


 

A doua zi de Crăciun, pe DN 7, în localitatea Zamfirești, Daniel Chițoiu, fostul ministru al finanțelor, pierdea controlul volanului și se izbea de un alt autoturism în care se aflau mai multe persoane. În urma evenimentului rutier, soții Pristavu, Haralambie și Elisabeta, au decedat. Bărbatul a murit pe loc, iar soția s-a stins la spital. Alte două persoane au fost rănite.

CITEȘTE ȘI ... ARGEȘ: Cea mai probabilă locație de carantină - Tabăra de la Nucșoara!


Deși, imediat dupa accident, Daniel Chițoiu a ieșit pe picioarele sale din mașină, la scurt timp a fost tranportat la Spitalul Floreasca, unde a stat internat până în data de 2 ianuarie, iar pe 9 ianuarie dosarul a fost mutat de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, unde fostul ministru al finanțelor a fost pus sub acuzare pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Cristina Cazacu - purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta Pitesti

 


Zilele trecute, magistrații au decis să extindă cercetarea și către medicii de la Spitalul Floreasca, acuzându-i de favorizarea făptuitorului, dupa ce in  ianuarie, imediat după deschiderea dosarului, un denunțător a punctat că internarea la ATI a politicianului a îngreunat cercetările oamenilor legii și a tergiversat dosarul.
Marius Ștefan, prim procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Arges, a menționat că se vor ridica înscrirusuri de la unitatea medicală. În urma verificărilor efectuate actelor, procurorii vor vedea daca este nevoie de audiarea medicilor.