(video) Incendiu puternic! A vrut să facă focul pentru pisici și s-a trezit cu locuința în flăcări

Update 13 noiembrie

O casă a fost mistuită complet de foc, marți seara, în judetul Argeș. Din fericire nimeni nu a fost surprins in interior. 20 de pompieri s-au luptat cu flăcările mai bine de trei ore.

Incendiul a fost anunțat la 112 de un sofer. Acesta mergea pe DN7 Pitesti - Ramnicu Valcea. Omul a văzut cum flăcări uriașe ies de sub acoperiș. Imediat mai multe echipaje de la pompieri au plecat către Incendiu. Focul era foarte mare, de câțiva metri deasupra acoperișului, de aceea s-a folosit autoscara.

Mai mulți localnici au încercat să intre în casă pentru a mai recupera din bunuri, deși era un imobil în care nu locuia permanent nimeni. Au ieșit însă repede pentru că și-au dat seama că locuința era șubredă. Imediat acoperișul de aproximativ 200 de metri pătrați a căzut.

Incendiul a fost localizat înainte de a se propaga la alte case aflate în apropiere. 20 de pompieri au participat la această acțiune. 

Potrivit cercetărilor, cauza probabilă a izbucnirii focului este jarul căzut din sistemul de încălzire. Se pare că unul din proprietarii casei venea frecvent pentru a face focul la niște pisici de care avea grijă. Așa ar fi pornit incendiul.

 

UPDATE ora 20:30

Narcis și Răzvan, polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Drăganu, sunt eroii zilei. Au salvat cinci persoane dintr-un imobil cuprins de flăcări.

”În jurul  orei 17.00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Drăganu au fost sesizați cu privire la faptul că un incendiu  ar fi izbucnit la o casă din localitate.
Imediat, polițiștii s-au deplasat la fața locului și, în interiorul locuinței, au găsit mai multe persoane care încercau să stingă  flăcările. În momentul în care au sesizat faptul că incendiul se manifesta și  la acoperiș și există riscul de prăbușire  a unor elemente de construcție,  au evacuat persoanele din zona de pericol, iar în urma lor au căzut bucăți din acoperiș.
Apreciem prezența de spirit a colegilor noștri și le mulțumim pentru modul în care ei respectă comunitatea din care fac parte.”

Din primele date, casa era nelocuită. Acoperișul, pe aproximativ 200 mp, a fost ars, ca și mobilierul din două camere. În urma incendiului, tavanul s-a prăbușit.
”S-a constituit un dispozitiv care asigura protecția unei case aflate la aproximativ 15 m distanță, din cauza vântului puternic ce purta scânteile până în apropiere acesteia. Încă se acționează pentru înlăturarea oricărui pericol.”, susțin reprezentanții ISU Argeș.

 

Incendiu puternic în localitatea Drăganu, acolo unde o casă bătrânească a fost mistuită de flăcări. Incendiul s-a manifestat la nivelul acoperișului, dar din fericire a fost localizat de pompieri.

Deși inițial s-a crezut că în interior ar fi blocată o persoană, salvatorii au declarat că nu există victime.

La fața locului s-a intervenit cu cinci autospeciale: 4 autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autoscară. 20 de pompieri s-au luptat cu flăcările de câțiva metri.

CITEȘTE ȘI ... Beat la serviciu - Angajat CFR, cercetat penal!


Ultimele date arată că locuința a ars pe o suprafață de 200 mp.

 

 

Foto/video ISU Arges