România - Locul I la Campionatul European de karate

UPDATE, 19 iunie: 

In perioada 13-16 iunie 2019, s-a desfasurat Campionatul European de Karate Traditional in Complexul Sportiv al Universitatii din Pitesti.  Campionatul organizat de catre Federatia Romana de Karate Traditional s-a desfasurat sub egida Ministerului Tineretului si Sportului, cu sprijinul Universitatii Pitesti si a Consiliului Judetean Arges.


S-au inscris la competitie 20 de tari, clasamentul primelor 10 fiind urmatorul:
Locul 1: Romania
Locul 2: Italia
Locul 3: Macedonia
Locul 4: Armenia
Locul 5: Cehia
Locul6: Israel 
Locul 7: Slovenia
Locul 8: Franta
Locul 9: Polonia
Locul 10: Bosnia


Atat oficialii cat si sportivii participanti au apreciat atat nivelul competitiei cat si organizarea de exceptie oferita de gazdele romane.

Pentru anul 2020 s-au inscris pentru organizare Elvetia si Cehia.  Comitetul Director al ETKF va analiza cele doua candidaturi, urmand sa decida tara organizatoare in sedinta din luna septembrie 
 

Călușarii de la Stolnici - Arges au fost invitați să etaleze dansul Călușului, unic în lume, la Campionatul European de Karate care se desfășoară în acest weekend la Pitești.

Chiar în jumătatea competiției, călușarilor li s-a făcut loc pe un ring în care ar fi trebuit să se bată cei mai cunoscuți campioni la karate. În locul demonstrației sportive a avut loc o altă demonstrație, de virtuozitate a dansului calusului. Și ei campioni internaționali la dans, călușarii au bătut pintenii în fața figurilor uimite ale karatiștilor.


Călușarii au fost invitați la Campionatul European de karate. Campionat la care, într-o pauză similară, au avut loc demonstrații ale unor campioni și foști campioni. Printre ei sau aflat și politicieni, parlamentari, șefi de consilii județene, primari și viceprimari.