(video) Câine legat de mașină și târât pe drum! La volan- un viceprimar din Argeș

Un filmuleț postat pe Facebook, în care un câine legat de o mașină este pur și simplu târât pe un drum, a stârnit zeci de reacții. Scena s-ar fi petrecut miercuri în comuna argeșeană Vlădești, iar la volanul autoturismului s-ar fi aflat chiar viceprimarul localității, Şerban Leonard Iustinian, potrivit celui care a postat imaginile video.

Văzând întreaga scenă, un tânăr a filmat și a postat videoclipul pe pagina sa de socializare. Patrupedul este legat cu o sfoară și agățat de autoturism. Mașina, cu avariile pornite, este condusă cu viteză redusă, dar câinele refuză să meargă, fiind astfel târât pe șosea.

Contactat de redactorii Sursa Ta, edilul comunei Vlădești a confirmat că este vorba despre viceprimarul localității, dar că acesta ar fi vrut să facă o faptă bună. Se pare că animalul era al unui vecin și fugise de acasă. Viceprimarul ar fi dorit să îl înapoieze stăpânului, chiar la rugămintea acestuia: „De fapt, un cetățean a pierdut câinele, iar viceprimarul l-a găsit. L-a sunat pe stăpân și l-a anunțat, iar acesta l-a rugat să-l aducă acasă la el. Pentru că animalul era foarte agresiv și nu a reușit să îl bage în autoturism, în cele din urmă l-a legat de mașină. Seara trecută s-au prezentat polițiștii la locuința stăpânului și au constatat că animalul nu ar avea urme de violență”, a declarat primarul comunei Vlădești.

Polițiștii desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rănire sau schingiure a unui animal.

De asemenea, potrivit surselor noastre, în urma materialului apărut pe rețelele de socializare, Protecția Animalelor s-a autosesizat.

Totodată, se pare că proprietarul patrupedului ar fi confirmat că el l-a rugat pe viceprimar să îi aducă animalul pe care îl pierduse și că într-adevăr câinele ar fi agresiv, încercând să îl muște pe politician în momentul în care ar fi vrut să îl bage în mașină.