(VIDEO) Cadrele medicale de la Spitalul Județean - O nouă zi de testare!

Cadrele medicale din nouă secții și departamente ale Spitalului Județean au fost testate pentru COVID-19, în această dimineață, de o echipă trimisă de cel mai mare centru medical privat din România și anume Sanador. Vorbim despre 115 cadre medicale (medici, asistente, infirmiere, laboranți) din cadrul  tuturor secțiilor în care au fost identificate vulnerabilități prin contactul cu persoane posibil pozitive sau confirmate ca atare în ultima perioadă. 

Testarea s-a făcut într-un cort de triaj amenajat în perimetrul SJU de către o echipă formată din 3 medici și 2 asistente din cadrul spitalului din capitală.


Testele, de tip PCR, au fost aduse de o ambulanță în containere speciale și tot cu același echipaj trimis de Sanador va pleca către capitală, acolo unde testele vor fi operate și de unde vom avea rezultate în termen de 48 de ore.  

CITEȘTE ȘI ... 10 aprilie| 257 de români infectați cu COVID-19 au decedat

Întreaga operațiune de testare în sistem PCR a medicilor din Spitalul Județean este organizată și decontată de Fundatia Gaudium, în condițiile în care la acest moment nu există un aparat PCR funcțional la nivelul județului Argeș. 

”Am aflat în cursul săptămânii trecute că această soluție de protecție a personalului medical și de combatere a îmbolnăvirilor intraspitalicești este practicată intens la nivelul spitalelor mari din capitală care își testează personalul cu ajutorul centrelor medicale private în care există aparate pcr și s-a dovedit a fi cea mai eficientă și rapidă soluție pentru a afla tabloul corect din sistemul de sănătate care va duce greul în următoarele săptămâni, pe măsură ce numărul de îmbolnăviri crește accelerat. 
Mulțumim din suflet managementului Sandor pentru că a răspuns pozitiv insistențelor și rugăminților noastre și pentru că a dispus această mobilizare de forțe. Mulțumim, de asemenea, pentru înțelegerea arătată raportat la contextul actual, înțelegere concretizată în realizarea testelor la un tarif care include doar costul acestora și costurile de operare, fără niciun adaos comercial. Solidaritatea arătată de echipa Sanador față de colegii - cadre medicale din Argeș  demonstrează, odată în plus, că este vremea eforturilor comune, a solidarității și dăruirii. 
Demersurile făcute de fundația Gaudium în cadrul campaniei ÎmpreunaPentruArgeș continuă în zilele următoare. Să ne vedem sănătoși și să avem medici sănătoși!”, transmit reprezentanții fundației Gaudium.


 

“Doresc să aduc, încă o dată, mii de mulțumiri Fundației Gaudium care este alături de noi încă de la început, pentru tot efortul depus și conducerii Clinicii Sanador pentru că a acceptat să vină în Argeș, știut fiind faptul că și dumnealor au ca prioritate, în testare, propriul personal medical și proprii pacienți. De asemenea, le transmit colegilor mei din sistemul sanitar argeșean, aflați acum în prima linie, că nu sunt singuri în această bătălie și că în ceea ce mă privește voi face tot ceea ce este omenește posibil să le fiu alături și să îi sprijin cu toate puterile mele. Fac un apel, din suflet, către argeșeni să respecte, în continuare, toate regulile impuse de autorități pentru că numai așa vom putea trece cu bine peste și vom învinge în această bătălie pe care o ducem secundă de secundă” – președintele Consiliului Județean Argeș, dr. Constantin Dan Manu.

 

În total, în această săptămână, în județul Argeș au fost testate 625 persoane din cadrul instituțiilor aflate în prima linie în lupta cu virusul COVID – 19, din sistemul de sănătate argeșean, Inspectoratul Județean de Jandarmi Argeș, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș.