(video) Ca să scape de datorii, s-a ascuns în casa iubitei sale! A fost căutat de peste 150 de polițiști și jandarmi

UPDATE, 9 octombrie:

Mobilizare generală a autorităților din judetul Argeș. Aproape 200 de polițiști și jandarmi au căutat un bărbat dispărut din septembrie și care ieri a sunat să spună că este ținut undeva, fără voia lui. După câteva ore, timp în care au fost scotocite peste 50 de locuințe, polițiștii l-au găsit sub o masă, la femeia cu care trăia.

Îl cheamă Marian Micu, are 42 de ani, este din localitatea Hârsești din Argeș și lucrează la o firmă de lângă Pitești. A făcut datorii, inclusiv la bănci și, ca sa scape, a plecat de acasa. Mama lui l-a dat disparut in septembrie. Polițiștii au stabilit că s-a dus la serviciu ca sa-și ia salariul și a vrut sa intre in concediu medical. De-atunci nu a mai fost văzut. Ieri însă și-a sunat sora și a spus că se află într-un loc necunoscut de unde nu este lăsat să plece. Femeia s-a dus direct la poliție și autoritățile au descins în Hârsești. 150 de polițiști și 20 de jandarmi au căutat în peste 50 de case, in albia râului Cotmeana și pe izlazul localității. S-a apelat și la firma de telefonie mobilă pentru a afla desfășurătorul apelurilor telefonice și ultimul apel a fost către femeia de 47 de ani cu care trăia. Așa casa femeii a fost percheziționată și bărbatul a fost găsit într-o cameră, pitit sub o masă. A fost ridicat de poliție și dus să-și explice gestul.

Update

Politistii efectueaza verificari, pentru stabilirea tuturor imprejurarilor si luarea masurilor legale care se impun, bărbatul riscând să fie sancţionat contravențional, conform Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 34/2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului național unic pentru apeluri de urgenta, amenda prevazuta pentru alertarera falsa a agențiilor specializate de intervenție fiind cuprinsă între 1500 și 5000 de lei.

 

Situație mai puțin obișnuită în Argeș. Un bărbat dat dispărut de familie, a fost găsit în casa iubitei. Însă, nu era ținut cu forța. Pur și simplu, omul a apelat la această metodă pentru a scăpa de datoriile financiare.

CITEȘTE ȘI ...  Fiul unui fost primar din Argeș - bătut într-un bar


A stat acolo o perioadă lungă de timp. Bărbatul, dat dispărut în urmă cu câteva zile, și-a sunat în cursul zilei de luni sora să o anunțe că este într-un loc necunoscut, despre care nu poate da prea multe detalii și că sunt mici șanse să se mai întoarcă. Oamenii legii i-au dat de urme. L-au găsit pitit în respectiva casă. În aceste momente, se află la poliție, la audieri.


„În ziua de 27 septembrie, MICU MARIAN, de 42 de ani, a plecat voluntar de pe raza localității Hârsești,  fără a mai reveni la domiciliu.
Bărbatul locuia singur, iar polițiștii au fost sesizați de mama acestuia.
 Din primele verificări, polițiștii au stabilit că acesta s-ar fi deplasat pe raza localității Ștefănești, pentru a ridica salariul de la firma unde lucra, cerând să intre în concediu medical, după care nu a mai fost văzut. 
În seara zilei de 7 octombrie, acesta și-a sunat sora, alarmând-o că ar fi într-un loc necunoscut, de unde nu este lăsat să plece.
Bărbatul a fost căutat de 150 de polițiști, pe raza localității de domiciliu, fiind scotocite albia pârâului Cotmeana, islazul și peste 50 de proprietăți.
În urma căutărilor, bărbatul a fost găsit în timp ce se ascundea, în locuința unei femei de 47 de ani, din aceeași localitate, cu care bărbatul avea o relație.
Cel în cauză și-a justificat gestul invocând niște datorii financiare.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română- Biroul Operațiuni Speciale Pitești, iar în activități au fost angrenați și 20 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș”, transmit reprezentanții Poliției Argeș.