(video) Barajul Vidraru s-a mutat la Pitești! Străzi inundate, copaci căzuți, șoferi ”fericiți”!

UPDATE ora 11:00:

După furtuna de noaptea trecută, antena amplasată pe un bloc din zona Smârdan a fost trântită de pe acoperiș. Pompierii au intervenit în acest caz, avitând, astfel, riscul de a răni pietonii.

VIDEO - Zona Smârdan

VIDEO - Zona Smârdan

UPDATE ora 08:30:

În această dimineață, în urma furtunii de seara trecură, mai mulți copaci au fost puși la pământ în cartieul Trivale.

VIDEO

Pompierii au intervenit, în zona Restaurantului Magic, cu o autospecială de la Detașamentul Pitești.

VIDEO

VIDEO

Ca de aproape fiecare dată când plouă violent, străzile Piteștiului ajung să semene cu celebra Veneție.

VIDEO - sensul giratoriu de la Craiovei, ora 22:45. 


Seara trecută, în jurul orei 23:00, furtuna s-a dezlănțuit în Argeș, lăsând zone fără curent și blocând complet traficul.

Localitățile Albota și Bradu au rămas peste noapte în beznă.

VIDEO - varianta prundu - craiovei inundată și mașini rămase în pană


Șoferii prinsi totuși la volan au raportat probleme serioase în cartierul Prundu, zona Mall, varinta Prundu-Craiovei și cartierul Trivale.

Pompierii au fost solicitați să intervină, la miezul nopții, la Liceul nr.8, de pe strada Mircea Vodă din cartierul Craiovei, unde camera centralei termice a fost inundată. Aici, ISU Argeș a intervenit cu o autospecială cu apă și spumă.

VIDEO - Nebunie pe străzile Piteștiului

Meteorologii au anunțat că instabilitatea atmosferică și intensificările vântului vor afecta mare parte din județele țării. În acest caz, trebuie să rămânem prudenți.

VIDEO - Craiovei comisariat - ora 23:15 

ISU Argeș a adus câteva recomandări pentru evitarea producerii unor evenimente care vă pot afecta viața:

Pentru evitarea producerii unor evenimente care vă pot afecta viața și bunurile, pe timpul vântului puternic, a căderilor de grindină sau a descărcărilor electrice atmosferice, adăpostiți-vă în locuințe sau alte spații închise care să vă asigure protecția și deconectați aparatura casnică.


De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.


Având în vedere posibilitatea averselor cu căderi importante de apă, recomandăm populaţiei din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru a facilita evacuarea normală a apelor pluviale.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculose pot fi obținute prin aplicația DSU.


Aceasta poate fi descărcată din Google Play Store aici   și din App Store aici

 

Sursa foto/video: Info Trafic Pitesti