VIDEO! Bani de la stat pentru case ecologice

Bani de la stat pentru case ecologice. Suma maximă acordată unui beneficiar poate ajunge la 40.000 de lei.

Ministerul Mediului a lansat astăzi programele „Casa Verde” și „Casa Verde Plus”, programe ce se adresează persoanelor care doresc finanțare de la stat pentru dotarea caselor cu sisteme de producere a energiei nepoluante și izolarea lor cu materiale ecologice. Totodată, se pot obține bani și pentru pentru termoizolare sau acoperişuri verzi, pe lângă fonduri pentru panouri solare sau pompe de căldură.
Cei care doresc să aplice la programul „Casa Verde Clasic” pot obține până la 6000 de lei pentru montarea panourilor solare și până la 8000 pentru instalarea pompelor de căldură.
Cei care aleg programul „Casa Verde Plus” pot obține până la 40.000 de lei pe proiect pentru acoperişuri verzi, materiale ecologice de construcţie şi de termoizolaţie.


Potrivit adevărul.ro, în total, programului „Casa Verde Clasic“ i-au fost alocate 60 de milioane de lei, iar „Casa Verde Plus” beneficiază de un buget total de 45 de milioane de lei.
La aceste programe pot aplica peste 10 000 de beneficiari, începând cu luna viitoare. Mai mult decât atât, o locuință ecologică își produce singură energia, iar pentru toată energia electrică pe care o produce în plus, primeşte bani.

Sursa video: stiri.tvr.ro