(video) UPDATE! Șoferul mașinii în care se afla tânăra împușcată de polițiști: „Nu am fost eu la volan”

UPDATE ORA 11:00

Femeia este în continuare internată în Secția de Chirurgie a Spitalului Județean, după ce noaptea trecută a fost operată. Medicii i-au extras un glonț care se afla sub piele, în zona cotului. Femeia este conștientă și în stare stabilă.

Se pare că polițistul care a împușcat-o pe femeie în timpul misiunii are o experiență de 17 ani. De asemenea, în 2006, șoferul care se afla la volanul mașinii a fost prins de același polițist, după ce ar fi comis un furt. În urma anchetei, acesta a fost condamnat la închisoare. Șoferul, însă, a fugit din țară. S-a întors ulterior și și-a ispășit pedeapsa.

UPDATE ORA 08:30

La audieri bărbatul a susținut că nu se afla el la volan, ci femeia. În plus, spune că polițiștii au ceva cu el, pentru că și lui, și fratelui acestuia le-ar fi făcut dosare penale în decursul timpului și i-ar fi urmărit sistematic.

Potrivit polițiștilor focurile de armă au fost executate într-o zonă fără locuințe situată între comunele Bârla și Hârsești.
Șoferul s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența alcoolului. De asemenea, a fost amendat și i-a fost reținut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de circulație pentru 30 de zile.

„În noaptea de 10 spre 11 iulie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Lunca Corbului, care se aflau în misiune pe raza comunei Bârla, din județul Argeș, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care circula pe DJ 679, din direcția Bârla către Hârsești. Conducătorul auto nu a oprit la semnal și a continuat deplasarea către comuna Hârsești.
Întrucât existau indicii că bărbatul ar conduce autovehicului sub influența băuturilor alcoolice, polițiștii au pornit în urmărirea autoturismului, având semnalele luminoase și acustice în funcțiune. Aceștia au somat din nou conducătorul auto să oprească prin sistemul de amplificare audio al autospecialei.
După efectuarea somațiilor legale, pentru imobilizarea autovehiculului, unul dintre polițiști a executat două focuri de avertisment în plan vertical și încă patru asupra autoturismului.
Focurile de armă au fost executate într-o zonă fără locuințe situată între comunele Bârla și Hârsești. Autoturismul a fost oprit pe raza comunei Hârsești, iar conducătorul auto imobilizat.
După imobilizarea conducătorului auto, polițiștii au constatat că o femeie de 31 de ani, pasageră în autoturism prezenta o leziune, aparent ușoară.

Aceștia au solicitat intervenția ambulanței și au luat măsuri de prim ajutor până la sosirea acesteia. Femeia a fost transportată la Spitalul Județean Argeș. Conducătorului auto i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, iar în cauză a fost înregistrat un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența alcoolului.
De asemenea, conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform OUG 195/2002 cu amendă în valoare de 1305 lei și i-a fost reținut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de circulație pentru 30 de zile. Documentele de verificare a modului de intervenție întocmite cu ocazia cercetărilor vor fi înaintate Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș”
, transmite Inspectoratul de Poliție al Județului Argeș.


Femeia a fost operată, iar acum este stabilă hemodinamic și respirator.

 

Incident grav noaptea trecută în judetul Argeș. O femeie a ajuns la spital după ce a fost împușcată de polițiști. Aceștia au tras cu pistolul spre mașina în care femeia era, autoturism condus de un bărbat care a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor. 

Mașina mergea pe un drum din sudul județului Argeș, cel care face legătura între localitățile Bârla și Hârsești. Polițiștii Secției Lunca Corbului i-au făcut șoferului semn să oprească, dar acesta a accelerat și a fugit. S-au luat după el și au golit un încărcător trăgând atât în aer cat și în autoturism. Unul dintre cele 6 gloanțe  trase a pătruns prin portbagaj, prin cele două banchete și a rănit-o pe concubina șoferului, o femeie de 31 de ani. Polițiștii au sesizat acest lucru abia după ce șoferul și femeia au oprit in fata casei, la Hârsești. Femeia a fost dusă la spitalul din Pitești de un echipaj de terapie intensivă mobilă. Ea nu a vrut sa dea declarații cu privire la incident. 


Bărbatul a fost imobilizat și dus la politie pentru audieri. El a refuzat sa sufle in etilotest și a fost dus la Spitalul din Costești pentru recoltare de sange in vederea stabilirii alcoolemiei. A rămas fără permis și riscă să se aleagă cu dosar penal în caz că rezultatele probelor prelevare vor arăta că acesta băuse înainte să se urce la volan. El a mai avut probleme cu legea după ce a condus fara permis și a comis mai multe furturi. Acesta este din Hârsești și are 44 de ani.

Se pare că tânăra arerăni care nu îi pun viața în pericol.