VIDEO (azi noapte)! Conflict în centrul Piteștiului - POLIȚISTUL A SCOS ARMA!

VIDEO (azi noapte)! Conflict în centrul Piteștiului - POLIȚISTUL A SCOS ARMA!

Mai multe  filmulețe, postate aseară târziu în spațiul online, ilustrează un conflict deschis, consumat în centrul Piteștiului, între un grup de tineri și un echipaj de poliție al Secției 1.

În imaginile postate de martorii oculari, se vede cum unul dintre polițiști scoate arma către șoferul unui Hyundai, în isteria generată în jurul intregului incident.  

Oficial, reprezentanții Poliției Argeș reproduc următoarea situație de fapt: aseară, un motociclist venit cu viteză din zona Casa Cărții, către Muntenia, a atras atenția unui echipaj de poliție care, taman ieșea din parcarea Secției 1, pe lângă BRD Pitești. Echipajul s-a luat după motociclist, care nu a oprit nici la primul semafor roșu, nici la la doilea semafor roșu, nici la al treilea semafor roșu...

Tânărul a fost prins abia în zona Ana Ipătescu (fostul sediu PNTCD), unde a fost coborât de pe bolid și încătușat. În vreme ce poliiștii făceau formalitățile pentru ridicarea permisului, un Hyundai, în care s-ar fi aflat amici ai motociclistului, a venit din spate și a încercat – susțin polițiștii – să intervină pentru a-l scăpa pe tânăr.

Astfel s-a iscat o întreagă agitație, un scandal, în care oamenii legii au încercat să convingă șoferul Hyundai-ului să mute mașina din stradă și să îi lase în pace să-și indeplinească procedurile. Băiatul s-a urcat în mașină, aruncând un val de înjurături și invective la adresa polițiștilor,  până când, pentru a-l determina să elibereze zona, conform procedurii, unul dintre oamenii legii a scos pistolul, amenințând cu focuri de avertisment în timp ce mașina demara de pe loc.

Șoferul Hyundai-ului a tras câțiva metri mai incolo, iar sora sa, care îl însoțea și care rămăsese pe trotuar, a început să țipe și să ceară unei prietene, Ioana, să îl anunțe pe tatăl lor.

Circul s-a mutat și la Secția de Poliție, unde - in cele din urmă-  a sosit și tatăl celor doi tineri din Hyundai, care ar fi, se pare, un om de afaceri din Pitești. Acesta a aflat de la oamenii legii, în ciuda protestelor fetei, cum s-au derulat evenimentele, a iești din secție, i-a... mustrat nițel pe cei doi frați și i-a luat acasă, împreună cu o amendă de 3500 de lei pentru  împiedicarea desfășurării, în bune condiții, a unei anchete.

Cât despre motocilistul de la care a pornit toată nebunia, aceasta s-a ales cu permisul suspendat și 580 lei amendă.

Urmariți aici ...VIDEO cu evenimentele!!!

Pe de altă parte, cumnatul băiatului din mașina respectivă susține că situația nu ar fi stat nici pe departe așa cum au relatat-o polițiștii. Protagoniștii scandalului - atât motociclistul, cât și cei care se aflau în mașina Hyundai - se întorceau de la un curs de dans și se îndreptau spre Urban Home. Bărbatul susține că niciunul nu consumase alcool și că motociclistul ar fi oprit de bunăvoie la semnalele poliției, care l-a acuzat că a trecut pe culoarea roșie a semnaforului.  În apărarea acestuia, grupul de tineri susține că acuzația nu era adevărată.

Conform variantei acestora, când a ajuns în zona Teatrului Davila, motocilistul a văzut echipajul în spatele lui, s-a încadrat dreapta la semafor, după care a virat și a oprit în fața barului Urban. În momentul în care a ajuns echipajul de Poliție la el, motocicleta ar fi fost deja oprită. Tinerii acuză că, fără a fi legitimat, motociclistul a fost imobilizat din scurt, fiind bruscat, moment în care au ajuns și au intervenit prietenii din mașină. Cumnatul șoferului recunoaște că acesta din urmă l-a înjurat pe polițist, însă acuză reacția omului legii ca fiind disproporționat de brutală, susținând că acesta s-a repezit peste șofer în mașină și... l-a strâns de gat. Momentul în care polițistul a scos arma din dotare a fost cel în care tânărul a pornit motorul să tragă pe partea dreaptă. Cumnatul șoferului consideră că, în desfășurarea evenimentelor, reacția poliției a fost  exagerată și a depășit cadrul legal de intervenție și anunță că tinerii implicați în scadal vor face o plângere la Ministerul de Interne cu privire la incidentul din centrul Piteștiului pe care îl cataloghează drept un abuz al Poliției care nu trebuie să se mai repete.