(video) Autostrada Sibiu-Piteşti: Cum arată viitorul traseu, pe Curtea de Argeş-Tigveni!

Asociaţia Pro Infrastructură a prezentat în premieră o filmare aeriană de pe viitorul traseu al Autostrăzii Sibiu-Piteşti, tronsonul 4 Curtea de Argeş-Tigveni.

„CNAIR a licitat în martie 2019 acest sector de aproape 10 km, evaluat la 2 miliarde de lei şi care va fi proiectat în 16 luni şi construit în 44 de luni. Pe traseu va fi construit un tunel de 1,35 km sub dealul Momâia.

Până în acest moment CNAIR nu a anunţat câştigătorul. Se pare că cea mai bună ofertă este cea a chinezilor de la China Railway. Compania de drumuri le-a cerut o serie de clarificări suplimentare în ultimele luni, solicitări respinse de CNSC.

Prin urmare, CNAIR trebuie să anunţe câştigătorul acestei licitaţii în vederea consumării potenţialelor contestaţii şi demarării acestui lot deosebit de important de autostradă”, a informat asociaţia.

 

CNAIR a anunţat că la finalul lunii august companiile care au depus oferte pentru procedura de atribuire a contractului „Proiectare şi execuţie Autostrada Sibiu - Piteşti, Secţiunea 4: Tigveni - Curtea de Argeş”, proiect 2 miliarde lei fără TVA pe care concurează zece ofertanţi.

„Astfel, la termenul limită de depunere au depus oferte următorii ofertanţi: Asocierea Alsim Alarko Sanayi Tesisleri Ve Ticaret AS - Makyol Insaat Sanayi Turizm Ve Ticaret AS, China Railway 14th Bureau Group CO, LTD, Asocierea IC Ictas Insaat Sanayi Ve Ticaret AS - Constructii, Impresa Pizzarotti & C SpA, Asocierea Kalyon Insaat Sanayi Ve Ticaret AS - Met-Gun Insaat Taahhut Ve Ticaret AS, Mapa Insaat Ve Ticaret AS, Porr Construct, Strabag, Asocierea Rizzani de Eccher SpA - Tirrena Scavi SpA - Ozgun Insaat Taahhut Sanayi Ve Ticaret Limited Sirketi”, a informat CNAIR.

Valoarea estimată a contractului este de 2.000.162.437 lei fără TVA.

Durata contractului este de 60 de luni, din care 16 luni perioada de proiectare şi 44 de luni perioada de execuţie.

„De la această dată începe procesul de evaluare, Comisia de Evaluare urmând a analiza ofertele în conformitate cu prevederile Documentaţiei de atribuire şi cu legislaţia în vigoare în domeniul achiziţiilor publice”, a precizat CNAIR.

De asemenea, perioada de garanţie a lucrărilor este de cinci ani, aceasta putând fi majorată de ofertanţi până la un maxim de zece ani. Lungimea secţiunii 4, Tigveni - Curtea de Argeş, este de 9,86 km, din care 1,35 km aferenţi tunelului Momâia.

 

Sursa: adevarul.ro