(video) Autoritățile în control: În câteva ore, amenzi de 8000 de lei în Pitești

În perioada 28-30 iulie, poliţiştii argeşeni, împreună cu jandarmi, pompieri și polițiști locali, dar și cu reprezentați ai ITM, OPC și DSVSA, care acţionează în sistem integrat, au desfășurat activități de informare în centre comerciale și zone adiacente, la unități de alimentație publică, zone de agrement, precum și mijloace de transport în comun, ca urmare a adoptării de către Comitetul Judeţean Pentru Situaţii de Urgenţă a Hotărârii 26 din 28 iulie 2020, referitor la măsuri suplimentare adoptate la nivelul judeţului Argeş, pentru limitarea răspândirii infecţiilor cu coronavirus.

Scopul acțiunilor este ca cetățenii să înțeleagă importanța respectării, în continuare, a recomandărilor privind limitarea expunerii în spații aglomerate și purtarea mijloacelor de protecție individuală, alături de respectarea celorlalte recomandări privind igiena personală, ținând cont mai ales de numărul ridicat de îmbolnăviri cu virusul Sars-CoV 2.

În cele două zile, poliţiştii au acţionat în principal prin informarea cetăţenilor cu privire la obligaţia purtării măştii de protecţie, precum şi prin instruirea reprezentanţilor agenţilor economici vizaţi de restricţionarea programului de funcţionare. Sunt verificate, în principal, felul în care societățile comerciale aplică măsurile specifice de diminuare a riscurilor, pentru activitățile desfășurate în spațiul public, privat sau închis, care constau în purtarea mijloacelor de protecție individuală de către angajați și clienți, modul de amenajare a teraselor pentru asigurarea distanțării fizice, asigurarea unor mijloace de dezinfectare pentru clienţi şi limitarea accesului pentru a fi asigurată o distanță de siguranță între persoanele aflate în incinta societăților comerciale.


Astăzi, pe raza municipiului Piteşti, în intervalul 08:00-16:00, poliţiştii Secţiilor de poliţie 1-4 au aplicat 22 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 8.000 de lei, ca urmare a nerespectării obligaţiei de a purta mijloacele de protecţie individuală.

Vă rugăm să conștientizați importanţa măsurilor necesare în contextul situației epidemiologice actuale şi efortul comun pentru limitarea riscului de răspândire a infectiei cu Coronavirus. Astfel, măsurile sunt cu caracter temporar şi trebuie interpretate în sensul abordării unei conduite preventive, responsabile, la nivel personal, pentru limitarea riscului de a ne infecta, care va fi urmat de riscul de a transmite şi apropiaţilor această afecţiune.


”Comportamentul responsabil al fiecărui cetățean este felul în care vom reuși, împreună, să traversăm această perioadă marcată de provocări deosebite.
 
Mulțumim argeșenilor care au înțeles, în marea majoritate, să se comporte responsabil, și vă asigurăm că vom fi prezenți, în continuare, la datorie!”, este mesajul polițiștilor argeșeni.