(video) Au trecut doi ani de la moartea argeșeanului Aurelian Preda

”Dragi prieteni si artisti, sambata, 22 septembrie 2018 va avea loc pomenirea de doi ani a ingerasului meu, tatalui meu Aurelian Preda la Manastirea Dervent incepand cu ora 11:00. Atat IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului cat si Parintele Staret Andrei, carora le multumim, vor oficia slujba de pomenire. Va astept sa ne rugam impreuna pentru sufletul tatalui meu drag! Dumnezeu sa te odihneasca in pace, tati meu!”, anunța fiica marelui interpret de muzică populară, Anamaria Rosa Preda.

La căpătâiul argeșeanului Aurelian Preda au fost prezenți prieteni, artiști, dar și oameni obișnuiți, care s-au rugat pentru sufletul acestuia.


Aurelian Preda s-a născut în Curtea de Argeș într-o familie iubitoare de folclor, muzică populară și lăutărească. Când avea 12 ani, tatăl său a murit; Aurelian Preda a fost nevoit să lucreze ca vânzător la un aprozar pentru a se putea întreține la școală. Și-a dorit să devină preot, însă a renunțat la acest gând după ce a fost descurajat de o profesoară în clasa a VIII-a. A absolvit Colegiul Național „Vlaicu Vodă” din orașul natal. Viața cântărețului a fost marcată de mai multe probleme medicale. A fost diagnosticat cu anevrism cerebral și s-a aflat în moarte clinică, medicii nemaiacordându-i șanse de supraviețuire.În 2010, Aurelian Preda a fost diagnosticat cu cancer de colon pentru vindecarea căruia a trecut prin patru operații. Acesta i-a cauzat însă moartea la 46 de ani, într-o clinică privată din Viena; Aurelian Preda a fost înmormântat la Mănăstirea Dervent

Aurelian Preda a fost căsătorit cu Mariela, o fostă colegă de la liceul din Curtea de Argeș, cu care a avut trei copii: două fete și un băiat; una dintre fiice, Anamaria Rosa, este și ea cântăreață de muzică populară.Soția sa mai avea o fată dintr-o primă căsătorie, despre care Aurelian Preda a declarat „[o] iubesc mult și o consider copilul meu”.