UPDATE: Ambasadorul Israelului, imagini terifiante cu atacul de la Tel Aviv | Sursa Ta

S-au auzit explozii în centrul orașului Gaza. O clădire cu zece etaje în care oficialii Hamas își aveau birourile a fost complet distrusă, în această seară, în urma unui bombardament israelian.

Clădirea, situată lângă faleză, s-a prăbușit. Atacul a provocat pagube și clădirilor din vecinătate.

CITEȘTE ȘI ... Mâine: 8 convoaie militare ale NATO trec prin Argeș!


Două femei israeliene au fost ucise marți în orașul Așkelon, din sud, de rachetele lansate de militanții palestinieni din Fâșia Gaza, relatează un purtător de cuvânt al echivalentului Crucii Roșii în Israel, imputând aceste decese tirului de rachete din Fâșia Gaza în orașe din sudul Israelului, cum ar fi Așkelon și Așdod.

CITEȘTE ȘI  ... (video) S-au răsturnat cu taxiul. O tânără, cu mâna prinsă între ușă și canal


Forțele aeriene israeliene intensifică atacurile în Fâșia Gaza împotriva pozițiilor mișcării Hamas care continuă să lanseze rachete în direcția statului ebraic.
Hamas a declarat că a lansat 137 de rachete, în această după-amiază, lansările simultane fiind menite să împiedice scutul antirachetă „Domul de Fier” al Israelului.

----------------------------------------------------------------

 

UPDATE, ora 22:18

Miscarea islamistă Hamas anunță că în direcţia metropolei israeliene Tel Aviv au fost lansate 130 de rachete ca reacție la distrugerea de către armata israeliană, în Gaza, a unei clădiri cu 10 etaje, imobil în care se aflau birouri ale unor lideri ai mişcării islamiste armate palestiniene.

O rachetă a lovit un autobuz în Holon, chiar la sud de Tel Aviv, rănind 4 persoane. Vorbim despre șoferul autobuzului, care este în stare gravă, și alte trei persoane, printre care și un copil de 5 ani. 


”Una dintre cele peste 130 de rachete care tocmai au fost lansate din Gaza spre Tel Aviv și centrul Israelului a lovit un autobuz civil. Intențiile Hamas sunt clare: ucideți civili israelieni.

Nu vom sta și vom lăsa acest lucru să se întâmple”, se arată într-o postare pe Twitter a Forțelor Armate Israeliene.

În Rishon Lezion, o femeie a fost ucisă și o altă persoană a fost grav rănită.

The Times of Israel relatează că, în urma atacului, Aeroportul Ben Gurion a fost închis, cursele fiind redirecționate către Cipru.


 

După ce două israeliene au murit în urma unor tiruri de rachete dinspre Fâşia Gaza, premierul Benjamin Netanyahu a anunțat:

”Începând de ieri (luni), armata a întreprins sute de atacuri împotriva Hamas şi a Jihadului Islamic în Gaza (...) Şi ne vom intensifica şi mai mult puterea atacurilor”


 

 

UPDATE, ora 22:48

 

David Saranga, ambasadorul Israelului în România, a postat pe pagina de socializare un video terifiant în urma atacului cu rachete în Tel Aviv. În imagini apar oameni fugind, sirene sunt pornite, iar pe fundal se poate auzi o rachetă căzând.

”Acum 30 de minute, tachete deasupra Holon, la 3 km sud de Tel Aviv", scrie ambasadorul.


Scutul antirachetă al apărării israliene, denumit Domul de Fier, nu a mai făcut față.