(video) Proteste ample în Bucureşti și în țară: 60.000 mii în capitală!

Protest de amploare în Capitală.

UPDATE ORA 21:30

Lumea a început să plece. La Palatul Parlamentului au mai rămas în jur de o sută de persoane care par să părăsească la rândul lor zona.

UPDATE ORA 20:30

Sunt în jur de 60.000 de oameni care vor să ajungă în Piața Constituției. Jandarmii, inclusiv călare, și forțele de ordine în general au făcut un pas în spate, după ce i-au însoțit pe protestatari pe drumul dintre Piața Universității până la Piața Unirii.

Noi estimări arată că sunt 60.000 de protestatari în București, cu totul 70.000 în țară.

VIDEO

UPDATE ORA 19:40

Peste 40.000 de oameni sunt în stradă în zona Piața Universității. Se pregătesc să plece spre Parlament.

UPDATE ORA 19:30

Sunt peste 30.000 de oameni în Piața Universității, iar 4.500 de oameni s-au strâns în Timișoara. Și în alte orașe ale țării sunt manifestații de protest, la Iași, Cluj, Brașov, Oradea, Sibiu. Cu totul, se estimează că la această oră cel puțin 45.000 de oameni cer puterii să renunțe la modificarea legislației anticorupție.

UPDATE ORA 19:15

La ora 19:15, peste 20.000 de oameni manifestează în Piața Universității, deși condițiile meteo sunt potrivnice. În Piață sunt prezenți și  jandarmii călare. 
De asemenea, mii de oameni manifestează și în mai multe orașe din țară. În Timișoara, mii de protestatarii au venit cu o coregrafie specială și scandează „Rezistam, nu cedam!”.

 


La ora 18:00, când era anunțată ora de începere, în Piața Universității se aflau în jur de 2.000 de oameni, dar sunt aşteptaţi cel puţin 20 de mii, din toată ţara.
Oamenii s-au mobilizat pe Facebook nemulţumiţi de modificările aduse legilor Justiţiei şi Codurilor Penale. Protestatarii vin din toate colţurile ţării- din Sibiu, Braşov, Iaşi, Timişoara sau Constanţa. Au plecat încă de dimineaţă spre capitală cu maşini, trenuri sau chiar pe jos.

VIDEO


Se pare căși un grup de liberali argeșeni sunt la protest, așa cum reiese din filmările postate de vicepreședintele Gelu Tofan.

VIDEO

La ora 18:30, erau prezenti peste 5.000 de protestatari, dar numărul lor creşte de la minut la minut.
Au loc violenţe. Un grup de cinci-zece protestatari, veniți de undeva din spate, au început să împingă oamenii și jandarmii. Gardurile au fost date la o parte, jandarmii s-au retras câţiva paşi, iar oamenii ocupă partea carosabilă.

Potrivit Hotnews.ro, polițiști în civil legimitează și verifică rucsacurile celor care vin la protest pe străzile adiacente Pieței Universității.

3. 000 de jandarmi sunt pregătiţi să intervină, în această seară, la protestul organizat la kilometrul zero al Bucureştiului.


Sursa: Digi24.ro