(video) Au tras o sperietură pe cinste. Misiune de recuperare pentru 2 turiști

UPDATE, 5 octombrie:

Intervenție noaptea trecuta a salvamontistilor din judetul Arges pentru salvarea a doua persoane rătăcite pe munte, in Fagaras. Un bărbat de 46 de ani și o fată de 20 au sunat sa ceara ajutor după ce și-au dat seama că ar putea îngheța de frig pe munte.

Au plecat încă de dimineață din parcarea de lângă tunelul de la Bâlea spre Vârful Lespezi. Nu știau drumul si nici nu au apreciat corect timpul de întoarcere, in plus i-a prins noaptea la jumătatea traseului. Erau echipați corespunzător, dar s-au temut ca nu vor mai ajunge înapoi.

Patrula Salvamont de la Cota 2000 a plecat către ei și i-a găsit la cărarea principală, i-a preluat și apoi s-a întors cu ei către Bâlea, in locul de unde plecaseră. Erau epuizați și cu frigul și frica in oase.
 

----------------------------------------------------------------

 

Reprezentanții Salvamont Argeș intervin prin intermediul patrulei de serviciu de la COTA 2000 la un caz în care sunt implicate două persoane epuizate fizic pe munte.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 46 ani și o tânără de 20 de ani, care au plecat la ora 9:00 dimineața din parcare de la tunel pe Vf. Lespezi.

Deși aceștia erau echipați corespunzător, lipsa experienței și oboseala și-au spus cuvântul și au fost nevoiți să ceară ajutor. 

Vârful Lespezi este un vârf montan din Masivul Făgăraș, considerat uneori un vârf dublu împreună cu vârful Călțun, având altitudinea de 2.522 metri. 
Este recunoscut prin masivitatea sa vizibilă cu precădere dinspre partea nordică.


Sursa: Salvamont Argeș