(video) Arde cea mai mare fabrică de vaccinuri din lume. Aici se produc milioane de doze de vaccin anti Covid

Incendiu devastator la Institutul Serum din India, cel mai mare producător de vaccinuri din lume, locul unde sunt produse milioane de doze de vaccin anti Covid.

Conform CEO-ul Institutului, producția vaccinului Covieshield, dezvoltat de AstraZeneca, nu este afectată.

”I would like to reassure all governments & the public that there would be no loss of #COVISHIELD production due to multiple production buildings that I had kept in reserve to deal with such contingencies at  @SerumInstIndia. Thank you very much @PuneCityPolice & Fire Department”

Conform imaginilor de la televiziunile internaționale, deasupra clădirii Serum Institute apare un nor imens de fum.


"Unitatea de producţie a vaccinurilor nu este afectată şi acest lucru nu va afecta procesul de fabricaţie", a declarat pentru AFP o sursă din cadrul Serum Intitute din India.

"Am trimis acolo şase sau şapte camioane de pompieri. Nu avem alte informaţii cu privire la amploarea incendiului sau dacă cineva este în pericol", a declarat pentru AFP un oficial al serviciului local de pompieri.

Serum Institute, situat în oraşul Pune, produce în prezent milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19, Covishield, dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford, urmând să producă de asemenea un vaccin dezvoltat de compania americană Novavax.