(video) Anchetă la Bârla pentru împiedicarea exercitării votului. Au intervenit mascații

Probleme în ziua votului în Argeș. După cele 800 de buletine de vot care s-au ”pierdut pe drum”, în acest caz fiind notificat Biroul Electoral Judeţean, comuna Bârla întâmpină o situație care s-a lăsat cu o anchetă în desfășurare și un dosar penal pentru împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

CITEȘTE ȘI ... Prezența la vot! În Argeș, ora 10: 8,15 % - Au votat 43.235 de alegători

Aici, mai mulți bărbați au intrat într-un cabinet medical și au luat adeverințe în scop electoral. Imaginile cu incidentul care a avut loc sâmbătă seara au fost făcute publice pe o reţea de socializare.

Polițiștii Secției de Poliție Rurală Lunca Corbului au fost sesizați de către o persoană aflată în același cabinet medical. La fața locului au intervenit oamenii legii, dar și mascații, pentru a calma spiritele.

Mădălina Epure, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Argeş, declară:

”Din verificări s-a stabilit că medicul a eliberat mai multe adeverințe medicale, în baza unor cereri care ar fi fost formulate în cursul aceleiași zile, de pacienți aflați în evidența medicului de familie în cauză, fapt pentru care bărbatul care a sesizat aceste aspecte la 112, a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform OUG 34/2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență, pentru apelarea nejustificată.
Cu ocazia verificărilor s-a mai stabilit că persoanele care au pătruns în incinta cabinetului medical și-ar fi însușit mai multe adeverințe medicale, în condițiile în care termenul pentru depunerea cererilor pentru urna mobilă era ora 20:00, iar în acest fel, persoanele în cauză nu au putut formula aceste solicitări.
Cu privire la cele petrecute, cadrul medical și o altă persoană au formulat plângere prealabilă, pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire a unui cadru medical, prevăzută de Legea 95/2006, respectiv de art. 193 din Codul Penal, iar un alt bărbat aflat în aceeași incintă, a formulat plângere prealabilă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare.

Totodată, alături de aceste infracțiuni, în cauză se mai desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de împiedicarea exercitării drepturilor electorale, prevăzută de art. 385 din Codul Penal.

La finalizarea cercetărilor, dosarul cauzei va fi înaintat, cu propuneri legale, către unitatea de parchet care supraveghează activitatea de cercetare penală, respectiv Parchetul de pe lângă Judecătoria Costești.”