(video) ALDE MIOVENI, alături de copiii instituționalizați

În incinta Colegiului Național "I.C. Brătianu" din Pitești a avut loc primul târg de științe organizat în România, târg la care au participat și copii instituționalizați din Mioveni.

Micuții au fost însoțiți de tinerii și seniorii din ALDE Mioveni. Scopul evenimentului a fost acela de promovare în rândul celor tineri științele matematicii, fizicii, chimiei, biologiei etc. În cadrul acestui eveniment, reprezentanții orașelor prezente au realizat ateliere experimentale interactive. Proiectul a fost inițiat de piteșteanca Eliza Casapopol și Sandor Kruk, de la Universitatea Oxford-Marea Britanie, cu scopul sprijinirii educației alternative din România, după modelul târgurilor de științe din Europa. Eliza Casapopol este președinte al Societății de Matematică din cadrul Oxford University, iar la începutul acestui an a fost desemnată cel mai bun student român din Europa. 


Copiii instituționalizați din Mioveni au avut ocazia să afle cum se construiește o macara, ce este o dronă sau ce este acela un microscop. La întoarcerea la centru, după ce au vizionat un film difuzat într-unul dintre centrele cinematografice din Pitești, micuții au avut parte de cadouri din partea membrilor ALDE Mioveni, pe care le-au găsit sub bradul de Crăciun.