UPDATE: Și-a omorât soțul paralizat! Instanța i-a dat...

UPDATE 22 ianuarie:

Eana Popa, de 54 de ani, și-a înjughiat mortal soțul în luna iunie 2018. Pentru fapta sa, instanța a decis ca femeia să primească o pedeapsă de 7 ani. Inițial, femeia nu și-a recunoscut fapta, decât după două săptămâni în arest. A fost trimisă în judecată, dosarul ajungând pe rolul Tribunalului Argeş.  

„Condamnă inculpata POPA EANA, fără antecedente penale, în prezent în stare de arest preventiv în Penitenciarul Mioveni) la pedeapsa de: - 7(şapte) ani închisoare pentru săvîrşirea infracţiunii de violenţă în familie, prev. de art. 199 alin. 1 C.pen. rap. la art. 188 alin. 1 C.pen (n.r omor)., în regim de detenţie. (...) deduce din pedeapsa închisorii aplicate în cauză durata reţinerii şi arestării preventive de la data de 11.06.2018 la zi.(...)menţine măsura arestării preventive a inculpatei, dispusă prin incheierea penală nr. 101/12.06.2018 a Tribunalului Argeş (M.A.P. nr. 32/UP/12.06.2018). În baza art. 397, art.25 C.proc.pen ia act că persoanele vătămate Popa Laureţiu Florian şi Popa Luminiţa nu s-au constituit părţi civile în cauză. În baza art. 404 alin.1 lit. d C.proc.pen rap.la art. 109 C.pen aplică inculpatei măsura de siguranţă a obligării la tratament medical. În baza art. 404 alin.1 lit. d C.proc.pen rap.la art. 112 alin.1 lit.b C.pen dispune confiscarea, de la inculpată, în folosul statului, a cuţitului de bucătărie cu mîner de culoare galbenă, avînd lungimea totală de 27 cm. şi lama de 16 cm.(aflat în camera de corpuri delicte a Tribunalului Argeş). În baza art. 162 C.proc.pen mijloacele materiale de probă, aflate în camera de corpuri delicte a Tribunalului Argeş, vor urma dosarul cauzei. În baza art. 7 din Legea 78/2008 dispune prelevarea de probe biologice de la inculpată, în vederea introducerii profilelor genetice în S.N.D.G.J. „ se precizează în sentinţa care nu este definitivă.


La momentul faptei, femeia era într-o stare avansată de ebrietate, judecâtorii considerând că aceasta suferă de etilism cronic. Potrivit legii, femeia este obligată să urmeze un tratament de specialitate: „ Dacă făptuitorul, din cauza unei boli, inclusiv cea provocată de consumul cronic de alcool sau de alte substanţe psihoactive, prezintă pericol pentru societate, poate fi obligat să urmeze un tratament medical pînă la însănătoşire sau pînă la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol“.

UPDATE:

O singura lovitura de cutit i-a cauzat moartea. Rezultatul necropsiei arata clar ca barbatul de la Priboieni a fost ucis. Anchetatorii au stabilit că acesta a fost injunghiat de alta persoana, el neputand sa-si cauzeze singur rana, adanca de aproximativ 10 cm.

Lama cutitului i-a străpuns argeseanului aorta şi plămânul drept. Astfel, in urma datelor stranse de anchetatori, dar si a rezultatului necropsiei s-a ajuns la concluzia ca sotia victimei ar fi fost autoarea crimei. Vecinii celor doi soti au declarat ca femeia obisnuia sa-si loveasca barbatul care, imobilizat fiind, nu putea riposta. Cu toate ca femeia si-a sustinut nevinovatia in fata anchetatorilor, in baza probelor care o incriminează, aceasta a fost arestata pentru 30 de zile. 

 

UPDATE

Femeia reținută pentru omor a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

UPDATE

Noaptea trecută, în urma audierilor, femeia acuzată ca și-a ucis soțul imobilizat la pat a fost reținută pentru 24 de ore pentru omor.

Sotia barbatului care a murit azi la Priboieni se află acum la Parchet. In urma audierilor e posibil ca aceasta sa fie reținută pentru 24 de ore, acuzația fiind aceea de omor.
Incidentul a avut loc în comuna Priboieni din judetul Argeș. Femeia a ieșit din casă țipând și a alertat o vecină careia i-a spus că bărbatul ei s-a omorât cu un cuțit. Vecina nu a crezut-o pe femeie întrucât era într-o stare avansată de ebrietate. S-a convins însă când a intrat în casă, iar apoi a sunat imediat la 112.

Autoritățile au ajuns la fața locului, dar medicii nu am mai putut face nimic pentru bărbat pentru a-l salva. Avea 48 de ani, iar în urmă cu doi ani a suferit un accident vascular cerebral și a rămas parțial paralizat. Avea o pensie de handicap și una de însoțitor pe care o primea soția lui.

Initial s-a crezut ca e vorba despre sinucidere, dar anchetatorii iau in calcul la aceasta ora mai degraba varianta ca femeia si-a ucis sotul imobilizat la pat.