(video) Protest la spital! Vezi ce declară directorul medical

UPDATE:

Personalul medical al Spitalului Județean de Urgenta din Pitesti a protestat azi zeci de minute pe holul instituției. Salariatii au primit salariile diminuate cu până la 1500 de lei. Oamenii sunt disperați, spun că nu mai au cu ce trăi, iar situatia in care au ajuns e o bătaie de joc a guvernantilor, fiind hotarati sa-si manifeste nemultumirea si maine daca nu vor primi un raspuns favorabil.

A fost protest spontan la Spitalul Judetean de Urgenta din Pitesti, iar asistentele și infirmierele au cerut explicatii conducerii pentru situatie. Din 1700 de salariati, 1136 au primit salariile diminuate cu sume cuprinse intre300 si 1500 de lei.

Directorul medical al spitalului, Adrian Stoiculescu, a incercat să calmeze spiritele, dar a fost imposibil in conditiile in care angajatii nu au primit garantii ca doleantele salariale le vor fi rezolvate.

Dupa mai bine de o ora, salariatii s-au intors la locurile de munca, dar maine vor protesta din nou, in conditiile in care, spun ei, discuțiile nu sunt deloc incurajatoare si au ajuns sa fie datori.

 

UPDATE:

Confuzie generală în spitale!

Chiar și după ce primele salarii au venit, printre angajații din sistem domnește în continuare confuzia. Cadre medicale spun că există spitale în care salariile s-au dublat, dar, în același timp, există și situații în care, în același spital, sunt înregistrate atât creșteri de câteva sute sau mii de lei, cât și scăderi de până la 3.000 de lei.

Ministrul Sănătății admite că salariile a 10% dintre angajații din sistem scad și cere ca tăierile să fie acoperite din fondurile proprii ale spitalelor. O soluție considerată doar una "temporară" de sindicatele din sănătate, din cauza lipsei de fonduri.

UPDATE:

Zeci de persoane își strigă nemulțumirile în continuare în holul principal al unității. Directorul medical, Adrian Stoiculescu, încearcă să le explice angajaților problema salarizării. Există diminuări salariale cu  până la 1500 de lei.

Cu puțin timp în urmă, personalul medical al Spitalului Județean Argeș a intrat în grevă spontană. Angajații protestează pe holurile unității medicale.

CITEȘTE ȘI ... UPDATE: Ucis cu o singură lovitură de cuțit! 


Nemulțumirile au plecat de la faptul că angajații Spitalului Județean Argeș și-ar fi primit salariile diminuate cu până la 1500 de lei.

Asistentele și infirmierele țipă în holul principal. Printre nemulțumiți se află și directorul medical Stoiculescu Adrian, care încearcă să calmeze spiritele. Oamenii sunt disperați. Spun că nu mai au cu ce trăi și că această situație este o bătaie de joc.
 


Revenim cu informații!